07.09.2011 11:09
До 2015 року Сумщина увійде до п’ятірки кращих областей України. Про це повідомив голова облдержадміністрації Юрій Чмирь, передають СумиІнфо.

«Регіон розвиватиметься за формулою «5х5». Це означає, що за п’ятирічку, відколи на Сумщині почалися ініційовані Президентом України Віктором Януковичем реформи, область має увійти до п’ятірки кращих областей України», - зазначив голова облдержадміністрації.

За його словами, для такого прогресу в області є всі підстави. Адже коли за підсумками 2010 року Сумщина в загальнонаціональному рейтингу займала одне з останніх місць за динамікою розвитку, то вже за результатами першого півріччя нинішнього року вона піднялася на 12 позицію. 
 
Область, зокрема, лідирує в Україні за темпами  стримування інфляційних процесів, має одні з кращих показників з виплати зарплат, оплати житлово-комунальних послуг.

Губернатор пов’язує такий різкий підйом з наявністю в області стратегічної програми розвитку регіону «Сумщина-2015, яка передбачає його динамічний рух у всіх напрямках життєдіяльності.
 
«Зараз область продовжує нарощувати темпи промислового виробництва, тут сформувався сприятливий інвестиційний клімат, що також є свідченням підвищення конкурентоздатності регіону. Нам є чим похвалитися у сферах модернізації медицини, культури, спорту. Стрімко розвиваються сільські території, навіть у глибинку приходить інвестор, вкладаючи кошти у її розвиток», - зазначив очільник області.
 
Як вважає Юрій Чмирь, основне завдання зараз – це досягнення позитивної динаміки демографічних показників, тобто збільшення показників народжуваності.

Основа для цього, говорить він, є, адже в масштабах області багато зроблено для розвитку економіки, відродження промислового виробництв, створенню робочих місць, збільшення розміру заробітної плати, що стимулює людей створювати сім’ї, народжувати дітей і пов’язувати своє майбутнє з Сумщиною.