19.09.2011 14:59
Перебуваючи в Україні з офіційним візитом, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу у коментарі УНН висловився про кримінальну справу Юлії Тимошенко.

Відповідаючи на питання, чи варто зараз коментувати судовий процес, як це робить багато хто, президент ПАРЄ сказав: "Я, в першу чергу, шкодую, що Тимошенко у в'язниці. Вона була прем'єр-міністром цієї держави... Мені, звичайно, дуже шкода, але, тим не менш, є законна процедура, це юридична справа і я би не хотів давати свою оцінку, є вона (справа Тимошенко. - Ред.) політичною, чи ні".

"Але цей судовий процес повинен бути прозорим і не повинен бути тривалим", - додав М.Чавушоглу.

Так само він нагадав, що два тижні тому відбулося засідання Комітету з юридичних питань та прав людини ПАРЄ, на якому більшістю голосів, за активної підтримки Великобританії і Росії, було відхилене з порядку денного жовтневої сесії ПАРЄ питання про нібито політичне переслідування Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, 7 вересня відбулося засідання Комітету ПАРЄ з юридичних питань та прав людини. Ряд членів Комітету ініціювали розглянути на жовтневому засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи питання про "політичне переслідування Ю.Тимошенко", проте в результаті відкритого голосування, більшістю голосів було вирішено не розглядати питання екс-прем'єр-мініструа України.