Ківалов: Хочу запевнити всіх людей в погонах, що ми своїх студентів не дозволимо образити
06.10.2011 15:15
Народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов прокоментував УНН ситуацію із викладеним в Інтернеті відео спецоперації в Одесі та висловив свою точку зору щодо того, хто має відшкодувати пошкодження майна, яке постраждало під час спецоперації силовиків.

Під час операції зі знешкодження чеченців в Одесі сильно постраждав не тільки приватний готель, але і дві машини, припарковані біля будівлі - "Шевроле Круз" і "Тойота Кемрі". Як з'ясувалося, вони належали двом студентам Національного університету "Одеська юридична академія" Сергію Коваленко і Яну Дівентейчіку. Причому, як кажуть самі студенти, "Тойота" відновленню не підлягає.

"Після закінчення стрільби, коли пустили на парковку, я підбіг до людей у ​​формі, що керувала всією операцією і запитав, до кого звернутися з приводу моєї машини, зрешеченої кулями, - розповів студент Сергій Коваленко. - Мене довго відправляли від однієї людини до іншої. У підсумку, мені сказали "звертайтеся до нього" і вказали на труп терориста".

Проте наступного дня, студентам подзвонили з міліції і попросили написати заяву про компенсацію зіпсованого майна на ім'я майора міліції, начальника Шевченківського райвідділу Кушніра П.В., що хлопці і зробили.

Сьогодні, за словами постраждалих, вони повинні отримати акт оцінки постраждалих машин. Що далі робити і кому пред'явити претензії, молоді люди поки не знають.

Президент Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов, якого ми попросили прокоментувати цю ситуацію, сказав: "Вартість приватного майна, яке постраждало, в тому числі, через відсутність професіоналізму у наших силовиків, однозначно повинна бути компенсована".

"Ні наші студенти, ні господарі приватного готелю, ні випадкові перехожі не повинні оплачувати недбальство керівників операції. Ми всі вже оплатили своїми податками їх зміст. Зараз, здається, все задумалися про те, хто і як може забезпечити безпеку нашим громадянам", - сказав народний депутат.

"Тут є ще одна проблема. Я з інтернету дізнався, що виявляється, в міліції, замість "роботи над помилками", дуже цікавляться, хто саме зняв відео події і виклав його в Інтернет. Там, здається, почався навіть якийсь пресинг з боку правоохоронців", - обурився Сергій Ківалов.

Він додав, що наскільки відомо, це відео зняли студенти університету, "Та я особисто це схвалюю. Тут немає нічого протизаконного. Нехай країна знає своїх героїв. Хочу відразу ж запевнити всіх людей в погонах, незадоволених появою відео в Інтернеті, що ми своїх студентів в образу не дамо", - додав Сергій Ківалов.

Нагадаємо, в Одеській області вночі 30 вересня під час затримання злочинців у перестрілці загинули двоє правоохоронців, ще четверо були поранені. Проте зловмисникам вдалося втекти з місця події. 1 жовтня їх місцезнаходження було встановлене, і в Одесі почалася спецоперація із затримання, в ході якої міліціонери ліквідували 2 підозрюваних, третьому вдалося втекти.

Вчора в Інтернеті з`явилось відео, яке відзняли з вікна студенти, на якому видно, як снайпер знешкоджує одного зі злочинців.