Nemiroff окончательно избавился от главы наблюдательного совета
13.10.2011 16:17
12 жовтня Апеляційний суд Вінницької області визнав законним рішення компанії Nemiroff Holdings Limited про відкликання Олександра Глуся з посади голови наглядової ради Дочірнього підприємства "Українська горілчана компанія "Nemiroff", передає "Інтерфакс-Україна".

За словами члена ради директорів компанії "Nemiroff" Анатолія Кіпіша, ще в липні цього року акціонери внесли зміни до статуту підприємства, ліквідувавши наглядову раду як орган. "Наглядова рада компанії була створена паном Глусем у 2008-му році без згоди з акціонерами. Фактично Олександр Глусь сам себе призначив на цю посаду, але парадокс у тому, що окрім нього в наглядовій раді нікого не було", - говорить Анатолій Кіпіш.

Крім цього, Олександра Глуся позбавили і посади Президента ТОВ "Управляюча компанія "Немірофф", яку учасники товариства вирішили ліквідувати на зборах, що відбулися 27 квітня цього року. Самого ж Глуся було звільнено з посади Президента ТОВ "Управляюча компанія "Немірофф" відповідно до пункту 1 статті 40 кодексу законів про працю України в зв’язку з ліквідацією юридичної особи28 червня 2011 року. Зараз на підприємстві працює ліквідаційна комісія.

Анатолій Кіпіш стверджує, що всі рішення та документи, складені та підписані Олександром Глусем з 27 червня 2011 року в якості Президента ТОВ "Управляюча компанія "Немірофф" не мають юридичної сили для Дочірніх підприємств "Українська горілчана компанія "Nemiroff", "Алко Інвест Україна", товариств з обмеженою відповідальністю "Немірофф Медіа", "Немірофф Сервіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Немірофф" (Росія), оскільки вони складені та підписані не уповноваженою власником особою.

"Ми розуміємо, що Олександр Глусь буде продовжувати судитися. За законом до 12 листопада цього року він має подати касацію на рішення апеляційного суду, але вже 31 грудня 2011-го в нього і так мав би закінчитися контракт на перебування на посаді голови наглядової ради, та і самої такої посади вже не існує", - зазначив Анатолій Кіпіш.