11.11.2011 17:13
Окружний адміністративний суд задовольнив клопотання винзаводу «Лівадія» про визнання протиправними дії Першого заступника головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища АРК Дмитра Татарова. Як вже повідомляли ЗМІ, саме цей посадовець призупинив діяльність винзаводу, що могло призвести до закриття підприємства. Експерти запевняють – рейдерські дії Рескомприроди відбуваються за особистої підтримки Міністра екології Миколи Злочевського за безпосередньої підтримки кримського УБОЗу.

Тепер ДП «Лівадія» має відновити роботу ряду об’єктів підприємства, на яких було накладено заборону державною інспекцією. В результаті незаконної зупинки виробничого процесу, в період збору врожаю, винзавод опинився на межі банкрутства.

Під час проведення перевірок, Рескомприроди порушив чинне антикорупційне законодавство та без будь-яких пояснень не складав жодних приписів щодо усунення порушень природоохоронного законодавства. Натомість, Дмитро Татаров відразу виніс найжорсткіше рішення – зупинити роботу ряду устаткування. Виведення ж зі строю хоча б однієї ланки, призводить до зупинки всього виробничого процесу.

Окружний адміністративний суд АРК визнав такі рішення і акт перевірки, такими, що не відповідають нормам законодавчих актів. Дрібні порушення, виявлені перевіркою, ніяк не могли потягнути за собою таких наслідків.

Нагадаємо, що керівництво кримського УБОЗу намагається здійснити рейдерське захоплення державного підприємства «Лівадія». До цього процесу був залучений Республіканський комітет АРК з охорони навколишнього природного середовища. Громадська організація «Правовий захист» направила офіційне звернення до нового Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з вимогою негайного звільнення начальника УБОЗу ГУ МВС України в АР Крим Володимира Мазура. Разом з тим, за словами директора Агентства системної аналітики Анатолія Куренцова, Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський дав особисте розпорядження знищити один із найстаріших кримських винних заводів руками Дмитра Татарова. Таким чином, чиновники від екології за підтримки УБОЗу, планують збанкрутити підприємство шляхом постійних перевірок.