Хомутиннік: на чолі Нацбанку  працює професійна  команда з сучасним мисленням
03.04.2012 09:15
Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики планує підписати Меморандум про партнерство та співпрацю з Незалежною асоціацією банків України.

Про це заявив голова профільного Комітету В.Хомутиннік.

За його словами, активізація співпраці з НАБУ дозволить координувати і узгоджувати законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення правового забезпечення фінансового сектору. «Ми сподіваємось на конструктивну співпрацю з цією установою, діяльність якої на відміну від АУБ, спрямована на вирішення конкретних проблем банківської системи, а не на отримання політичних дивідендів», - зазначив він.

Політик також висловив стурбованість відносно заяв президента АУБ О.Сугоняко, які поширюються останнім часом. «Ці заяви не відображають колегіальну позицію банківського середовища, а лише розхитують стабільність українського фінансового ринку. Дуже дивно, що людина, яка очолює найстарішу банківську громадську організацію в Україні видає власну думку від імені банкірів всієї країни, навіть не погодившись з ними. Особливо неприємно, коли простежується заполітизованість, зневажливе ставлення до інших думок і використання посади для самореклами. Це свідчить про упередженість та заангажованість, а також намагання зробити піар напередодні виборів», - підкреслив він.



За словами В.Хомутиннік, у профільному парламентському комітеті, де представлені різні політичні сили, немає зауважень до діяльності Національного банку України. «Процеси, що відбуваються у банківському секторі, спрямовані на поліпшення його стану, активізацію нагального питання сьогодення ― кредитування виробництва, стабілізацію національної валюти і дедоларизацію всієї економіки, розвиток іпотеки тощо. На чолі Нацбанку сьогодні працює професійна та компетентна команда з сучасним мисленням, яка зможе забезпечити стабільність національного фінансового сектору в умовах глобальних світових викликів», - підсумував парламентарій.