Мешканці Івано-Франківщини: в парламент від опозиції йде злочинець
26.07.2012 10:17
Прес-конференцію керівника «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка в Івано-Франківську пікетували молоді люди, які протестували проти балотування Анатолія Диріва – голови Рожнятівської районної ради, представника «Фронту змін» - у якості кандидата від об’єднаної опозиції в мажоритарному виборчому окрузі №86 з центром в місті Долина. Про це повідомляє firtka.if.ua.

Протестанти тримали плакати «Долинський район проти Диріва», «Дирів – злочинець і тушка Партії регіонів», «Очисть списки об’єднаної опозиції від Анатолія Диріва» та «Анатолій Дирів обікрав Рожнятівський район».

Раніше на Івано-Франківському новинному порталі news.if.ua з‘явилася інформація про те, що районна громадська організація «Антикримінальний вибір» звернулася до органів місцевої влади з вимогою перевірити причетність Анатолія Диріва до кримінальних злочинів. У своєму зверненні організація стверджує, що Дирів, «за попередньою змовою зі своїм братом Ігором Дирівим, використовуючи підконтрольне йому підприємство «Спец-буд-плюс 33» (засновником та директором якого він був та над яким зберіг контроль), заволодів бюджетними коштами, виділеними для ліквідації наслідків повені (ст. 191, ст. 364 Кримінального Кодексу України) у 2008 році».

Також представники «Антикримінального вибіру» стверджують, що Анатолія Диріва підтримує представник тіньового штабу Партії Регіонів, колишній голова Рожнятівської РДА – Роман Новицький. Зокрема Новицького звинувачують у тому, що він дав хабаря керівнику обласної організації «Фронту змін» Володимиру Шкварилюку та керівнику обласної організації «Батьківщини», народному депутату Дмитру Шлемку (по 50 000 доларів кожному) за те, щоб Диріва взяли до лав опозиційної партії.

У зверненні йдеться про те, що у відношенні Диріва порушена кримінальна справа за ч. 5 ст. 191 КК України (розкрадання у особливо великих розмірів із зловживанням службовим становищем), яка й досі чинна.

Між тим представник Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко під час Форуму зазначив, що він особисто зробить все можливе для того, щоб до списків об’єднаної опозиції не потрапили люди, які мали корупційне минуле.