30.07.2012 18:49
Київщина – один із тих регіонів, де партія влади розраховує на тотальну перемогу своїх кандидатів на мажоритарних округах. Разом з тим, аналіз уже відомих претендентів на народний мандат по Київській області показує, що принаймні в окремих мажоритарних округах опозиційні сили все-такизможуть виставити тих людей, які здатні скласти конкуренцію кандидатам від влади.

Виборчий округ № 98 є саме тим майданчиком, де можуть зіштовхнутися два рейтингові кандидати.Громадськість пророкує основне протистояння міжвисуванцем від влади Олександром Мостіпаном, якого лобіює губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, і претенденом на цей мажоритарний округ від партії «УДАР» КириломПоліщуком.
Про готовність до парламентських виборів поспілкуємося з представником опозиційного табору.

Кириле Ананійовичу, після оприлюднення партією «УДАР Віталія Кличка» переліку претендентів на мажоритарні округи громадськість з-поміж інших прізвищ побачила і Ваше. Чому саме ця політична сила?

Серед двох сотень політичних партій, які на сьогоднішній день існують в Україні, лише одиниці здатні привнести у політику нову якість, виховати покоління професійних політиків і нових лідерів, яким повірять люди. Саме такою політичною силою, на моє переконання, є політична сила Віталія Кличка. Ця людина здобула собі авторитетщоденною працею, своїми досягненнями, прославляючи при цьому нашу державу. Мені імпонує його відкритість, принциповість, чесність і наполегливість. Тому вважаю за честь балотуватися по мажоритарному округу від політичної партії «УДАР», оскільки переконаний, що тільки люди з чистою совістю і гідністю можуть займатися політикою.

Чи не боїтеся, що через критику, яка з’явилася в мережі Інтернет на Вашу адресу, партія відмовиться від Вашої кандидатури?

У 2002 році я вже обирався у цьому окрузі до Верховної Ради як самовисуванець. У той час усі політичні сили, включаючи блок партій «За Єдину Україну», блок партій «Наша Україна» і БЮТ працювали проти мене. Незважаючи на це, я пройшов у парламент як незалежний кандидат і не був прив’язаний до конкретної політичної сили. Це мені дало змогу співпрацювати з різними фракціями, керуючись, насамперед, інтересами громади свого округу.

Щодо звинувачень у моїй співпраці з Леонідом Черновецьким, то ця інформація не відповідає дійсності. У 2010 році йшли перемовини між окремими політичними силами про об’єднання усіх християнських партій в Україні. Саме у цьому контексті я, як колишній голова Християнсько-демократичної партії, брав участь у цих переговорах. Однак, ідея так і не була реалізована,тож ніякої спільної участі у «Блоці Черновецького» не було.

Загалом складається враження, що хтось дуже зацікавлений у моїй неучасті у виборчому процесі.Не виключаю, що проти мене свідомо ведеться інформаційна війна.

Кириле Ананійовичу, що конкретно Ви зробили для округу, будучи народним депутатом? Назвіть кілька прикладів.

Працюючи у Верховній Раді, значну увагу приділяв законотворчій роботі. За період своєї каденції я виступив автором 38 законопроектів, спільно з колегами подав понад 150 поправок до інших законопроектів, з яких близько 70% були враховані. Також за моєї участі було відновлено роботу Асоціації органів місцевого самоврядування Київської області, діяльність якої була спрямована на забезпечення самодостатності органів місцевого самоврядування. Одним словом, робив усе, щоб кошти сільських, міських і районних бюджетів округу витрачалися на потреби місцевих громад.

Кожного року я подавав близько 60-70 пропозицій у Держбюджет, які стосувалися основних проблем округу, по якому мене обрали народним депутатом. Більшість з них, як правило, враховувалися і стосувалися ремонту доріг, газифікації, відновлення водо- і теплопостачання населених пунктів Київщини. Особливо пишаюся тим, що у 2004 році мені вдалося зберегти у бюджеті міста Бориспіль 11,8 млн. грн., які повністю були спрямовані на вирішення соціальних проблем місцевої громади.

Як Ви оцінюєте свої перспективи на парламентських виборах?

Відповідно до соціологічних даних, якими володіє наш окружний виборчий штаб і штаби опонентів, моя кандидатура лідирує у рейтингу кандидатів на перемогу в мажоритарному окрузі № 98. Це звіснодає підстави для оптимізму.

Водночас, ми чудово розуміємо, що готуються масові фальсифікації і результат нашої підтримки на виборах ще потрібно буде захистити. Для прикладу, в Яготині населення міста становить 20,5 тис. людей, а виборців згідно держреєстру – 19850.Як таке може бути, що у місті дітей віком до 18 років нарахували лише 700, коли тільки в одній школі навчається близько тисячі учнів? Це означає, що до виборів готуються «мертві душі», тобто додаткові бюлетені, які будуть використовуватися для фальсифікації результатів виборів. Схожа ситуація і в інших містах мого виборчого округу.Щоб з цим якось боротися, будемо спільно з громадськими організаціями моніторити хід виборчого процесу і контролювати підрахунок голосів.

Ми готові до виборів і віримо у перемогу. Переконаний, що зможу виправдати довіру з боку людей і спільно з командою «УДАРу» працювати на благо України.