31.07.2012 12:17
В адрес интернет-издания "Новости Украины - From-UA" поступило заявление заявление депутата Киевского городского совета Анатолия Коваленко. Приводим его полностью на языке оригинала:

«Залишився один день до проведення виборчого з’їзду політичної партії «УДАР Віталія Кличка», який, переконаний, стане першою офіційною сходинкою на шляху перемоги нашої політичної сили у боротьбі за Україну. Кращу ніж сьогодні, демократичну, вільну, успішну.

Фактично, завтра буде завершена багатомісячна копітка підготовча робота до цієї битви. Робота, під час якої УДАР аналізував кожен виборчий округ, шукав компроміс з об’єднаною опозицією, прагнучи знайти той баланс, який дозволить демократичним силам отримати не лише перевагу, а перемогу у боротьбі за Україну.

Неодноразові соціологічні дослідження, опитування печерян, солом’янців та шевченківців свідчили, що кандидатура Анатолія Коваленка має підтримку у виборчому окрузі №221 міста Києва. Саме тому моє прізвище було завчасно оголошено у списку кандидатів-мажоритарників від партії «УДАР» на жовтневих виборах до Верховної Ради України.

Сьогоднішня ситуація у Верховній Раді, коли довіра українців до найвищого законодавчого органу країни впала до рекордних 7%, найяскравіше підтверджує необхідність докорінного оновлення її роботи. Верховна Рада має стати прогресивною, патріотичною, новою! Переконаний, завтрашній з’їзд УДАРу визначить саме таких кандидатів, які покажуть нові стандарти української політики і доведуть, що українська політика може бути відкритою, може бути щирою!

Проте, для себе я прийняв особисте рішення: я не буду балотуватися до Верховної Ради України ні в мажоритарному окрузі, ні у виборчому списку. Поясню про причини мого рішення сьогодні, напередодні з’їзду нашої політичної сили, аби остаточно зняти зайві запитання та відкрити дорогу іншим кандидатам від УДАРу: реалізація моїх політичних планів не лежить в площині нинішніх виборів у парламент.

Моє рішення зумовлене єдиною причиною: основною для мене є депутатська діяльність безпосередньо в столиці.

Адже останні двадцять років мої виборці – печеряни – неодноразово довіряли мені бути депутатом Печерської районної ради, Верховної Ради, Київської міської ради. Саме як чинний депутат Київради від фракції «УДАР Віталія Кличка», наділений довірою киян, маючи досвід роботи по вирішенню проблем Печерська і Києва, я докладу максимум зусиль для перемоги нашої політичної сили на цих виборах, перемоги справедливості і демократії в Україні.

Впевнений, що на цій ділянці партійної роботи мої знання та досвід будуть найбільш корисними для Києва загалом і Печерського району зокрема. Адже по закінченні виборчої кампанії до Верховної Ради нас чекає не менш важка битва за Київ – вибори нової Київради та Київського міського голови. Києву потрібно повернути самоврядування, громадяни міста повинні бути почутими київською владою – своєю обраною київською владою. У реалізації саме цієї мети бачу своє головне політично-життєве завдання як опозиційного депутата Київської міської ради. Я переконаний: за Київ треба боротися!

Ми будемо боротися за Київ! Ми будемо боротися за Україну!

Анатолій Коваленко, депутат Київради від фракції «УДАР Віталія Кличка»