18.08.2012 22:02
Черкаська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» наполягає, щоб Партія регіонів відкликала свого кандидата в нардепи по мажоритарному округу №196 в Черкаській області Геннадія Бобова, який зізнався, що «завжди порушував законодавство». Про це повідомила прес-служба ЧОО Політичної партії «УДАР».

Днями у засобах масової інформації з’явилося відео, на якому Герой України Геннадій Бобов на зустрічі з виборцями села Таганча Канівського району заявив, що він завжди порушував законодавство України (переглянути відео можна тут).

Тому черкаський «УДАР» публічно вимагає у Партії регіонів зняти кандидата Геннадія Бобова з реєстрації. Згідно з чинним законодавством, у провладної партії є час і можливість це зробити.

Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» від 17.11.2011 р. № 4061-V ст. 61 п. 4 абзацу 2, «Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати у разі звернення партії не пізніше як за 12 днів до дня голосування про скасування рішення щодо реєстрації кандидата у депутати відповідно до рішення, прийнятого у порядку, передбаченому статутом партії».

«Неприпустимо, щоб ця людина ішла в Парламент. Геннадій Бобов, по суті, визнав, що він зневажає закон. А таким особам не місце в органі, який покликаний приймати закони, – заявив голова Черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко. – Виборцю є над чим задуматись і про кандидата, і про партію, яка його висуває. Якщо партія влади шанує Закони України, вона повинна зняти кандидатуру Геннадія Бобова, а також розглянути питання про доцільність цієї особи в лавах партії».

Кандидат-«ударівець» по округу №196 Олексій Яценко також наголосив, що така поведінка Геннадія Бобова несумісна зі званням Героя України.



«Людина, яка без жодних вагань визнає, що порушує закони, не заслуговує носити на грудях орден Держави Героя України. Він порочить звання Героя та підриває авторитет держави у цілому», – підкреслив Олексій Юрійович.