07.09.2012 11:49
Нещодавно в Інтернеті з’явилася інформація, що відбуваються масові «міграції» студентів до Ірпеня з метою їх масової прописки у гуртожитках для забезпечення голосів під час виборчої кампанії.

За коментарями «Українське незалежне агентство» звернулось до ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

Близько 1929 студентів і курсантів університету зареєстровані не за місцем навчання, а за місцем постійного проживання – в різних областях України, зазначає адміністрація навчального закладу.Зараз вживаються заходи щодо реєстрації першокурсників за місцем навчання, що дозволить змінити їх виборчу адресу.

Ректор університету зазначає, що до 28 жовтня близько 1200 студентів і курсантів денної форми навчання не змінять місця своєї реєстрації (прописки) через різні причини – через перебування на житловому обліку, а також небажанням втрачати певні соціальні пільги за місцем проживання батьків.

«Кожний рік для студентів, які навчаються на заочній формі навчання в університеті, проходить установча сесія у період з 01 жовтня по 11 листопада. Це не пов’язано з виборами, як стверджують представники деяких політичних сил. Вони, мабуть, переплутали звичайну сесію з виборчим процесом», - стверджує Петро Мельник. За його словами, 28 жовтня в Ірпені будуть перебувати 1002 студенти заочної форми навчання.

«Кожний громадянин України має непорушне право – право голосу. Місце проживання виборця не може змінити букву закону», - зазначив Мельник. «Через небажання та фінансову неспроможність їхати заради голосування на 1-2 дні до різних областей України, студенти виявили бажання голосувати за місцем навчання, тобто в Ірпені», - додав він.