Кандидат у нардепи по Львівщині Дубнєвич приховав від ЦВК 5 років у місцях позбавлення волі
17.09.2012 15:42
Кандидат у нардепи Богдан Дубнєвич, що балотується по одному з мажоритарних округів Львівської області забув повідомити виборцям, що був засуджений на 8 років за особливо важкий злочин — розкрадання державного майна у особливо великих розмірах та провів з них 5 років за гратами — про це йдеться в журналістському розслідуванні надрукованому львівською газетою «Експрес».

ЦВК на запит газети офіційно відмовила надати повну автобiографiю кандидата. В тексті біографії Дубнєвича, що розміщена на сайті ЦВК говориться: “Народився 10 травня 1962 року в селi Зубра Пустомитiвського району Львiвської областi, громадянин України, протягом п’яти останнiх рокiв проживає на територiї України, освiта вища, президент ТОВ “Агропромислове пiдприємство”, безпартiйний, проживає в селi Зубра Пустомитiвського району Львiвської областi, судимiсть вiдсутня, самовисування”.

Однак згідно документів, що опублікувала газета «Експрес» Богдан Дубнєвич «був засуджений на вісім років тюрми за особливо важкий злочин. А саме — за розкрадання державного майна в особливо великих розмiрах (відповідно до статті 86-1 Кримінального кодексу УРСР)… Таким чином, вироком вiд 30 листопада 1989 року громадянин Дубневич отримав вiсiм рокiв позбавлення волі. Плюс конфіскацію майна», — говориться в журналістському розслідуванні газети «Експрес».

Богдан Дубнєвич балотується на цих виборах як самовисуванець по мажоритарному округу у Львівській області.