20.09.2012 12:26
Перший Віце-президент з міжнародної політики Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії «Європейська Україна» - Резазаде Алі Реза привітав посла республіки Молдова в Україні Іона Стевіле з нагоди Дня Незалежності Республіки Молдова, 20 - річчя встановлення дипломатичних відносин між Молдовою та Україною, а також 20 – річчя підписання Договору про добросусідство між Молдовою та Україною посольствомами. На святі був присутній фактично весь дипломатичний корпус України та перший президент Леонід Кравчук, який до речі і підписував договір між державами. Під час виступу Посол Республіки Молдова Іон Стевіле порушив теми екології та співробітництва двох держав.

Голова представництва міжнародної дипломатичної міссі "Европейська Україна", парламентський адвокат Республіки Молдова - омбусмен Аурелія Григоріу зосиредила увагу на проблемі екології в Україні та Молдові.

Аурелія Григоріу наголосила на важливості питання: «… Адже голова водоносна артерія Республіки Молдова починається в Україні потім пролягає через наш край і закінчується в Україні. Молдова і Україна ризикує стати епіцентром міжнародної екологічної катастрофи, оскільки відходи калійного виробництва у Калуші (Прикарпаття) можуть прорвати дамбу і вилитися в Дністер, отруївши воду не тільки в Україні, але й у Молдові».


Перший Віце-президент з міжнародної політики Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії «Європейська Україна» - Резазаде Алі Реза, посол республіки Молдова в Україні - Іона Стевіле


Аурелія Григоріу, посол республіки Молдова в Україні Іона Стевіле, Резазаде Алі Реза