14.02.2005 18:43
Лидер Партии регионов Виктор Янукович обратился к украинскому народу по случаю Дня чествования участников боевых действий на территориях других государств. Об этом сообщила ForUm’у пресс-служба Януковича.

В обращении, в частности, говорится: «Тисячі наших співвітчизників пройшли крізь жорна неоголошених війн в Афганістані та більш як двадцяти інших державах світу.

Щороку 15 лютого вони зустрічаються, щоб вшанувати пам’ять своїх побратимів та згадати роки, опалені війною.

І хоч давно виведені радянські війська з Афганської республіки, трагедія тих років і сьогодні відлунює біллю в серцях багатьох українських сімей.

Наш святий обов’язок, не зважаючи на різні оцінки тих подій, ні в які часи і за жодних обставин не забувати подвиг наших солдат і офіцерів, які виконували свій військовий обов’язок. Вшанування їх пам’яті - це наша данина поваги тим, хто не повернувся до дому.

Одночасно Афганська та інші неоголошені війни минулих років - це не лише трагедія, але й застереження для нас на майбутнє.

Ми зобов’язані зробити все, щоб забезпечити гідне життя воїнам, які пройшли крізь пекло кривавих конфліктів, та зберегти мир для наших нащадків».