22.10.2012 16:26
Про це повідомив під час проведення брифінгу заступник начальника ДПІ у Оболонському районі м.Києва ДПС Володимир Шелест. У заході брали участь представники засобів масової інформації – редактори газети «Твоя Оболонь» та «Магнат», а також представники громадських організацій району.

Розпочавши брифінг, Володимир Шелест зазначив, що податкова система України продовжує свій розвиток. Ключовим у цьому напрямку залишається перехід від фіскальної моделі роботи до сервісної. Зусилля податківців зосереджені на створенні сприятливих умов для платників податків.

Продовжуючи, посадовець наголосив, що надходження до бюджетів усіх рівнів постійно збільшуються, а роль діалогу з бізнесом зростає. Тож, у наповненні бюджету однаковою мірою повинні бути зацікавлені, як працівники податкових органів так і платники податків бо це той напрямок, який веде до побудови у державі економіки європейського зразка.
За підсумками 9 місяців 2012 року до зведеного бюджету держави сплачено податків і платежів на суму понад 1,6 млрд.грн., у тому числі до Державного бюджету зібрано понад 1,1 млрд. грн., до місцевого бюджету - 463,4 млн.грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету збільшились на 14,3 % або на 196,8 млн.грн., у тому числі до Державного бюджету збільшено надходження на 126,9 млн.грн. або на 12,9%, до місцевого бюджету – збільшено на 69,9 млн.грн. або на 17,8%.

Під час заходу Володимир Шелест нагадав, що з урахуванням поточних проблем, завдань та пріоритетів спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності було окреслено напрями та механізми її реформування. Так, останніми змінами додатково запроваджено ще дві групи платників єдиного податку – п’яту та шосту. Слід зазначити, що після реформування така система стала значно зручнішою і зрозумілішою.

Наприкінці брифінгу його учасники обговорили питання про недопущення виплат зарплати «у конвертах» та щодо економічних і соціальних переваг отримання легальної заробітної плати.