29.10.2012 01:05
"Парламентські вибори в Україні не можна визнавати демократичними і легітимними". Об этом сообщили интернет-изданию Новости Украины - From-UA в киевской организации НУ в открытом письме за подписью главы политсовета партии С.В. Бондарчука

Перебіг подій під час виборчої кампанії та в день голосування яскраво засвідчують, що влада всіма неправомірними способами намагається сфальшувати результати парламентських виборів 2012 року. Той цинізм та вседозволеність, які демонструють теперішні очільники влади та криміналітет, дійшли апогею. Такого не було навіть у 2004 році за часів Кучми та Медведчука. Порушено рівні умови учасників виборчого процесу, свободу слова та доступу в ЗМІ. Влада культивує насильство в усіх його проявах. У суспільстві панує атмосфера страху.

У 2005-2010 роках «Наша Україна» була правлячою партією. Разом з іншими демократичними патріотичними партіями ми організували та провели демократичні вибори до місцевих рад і парламенту та вибори Президента України. Тоді суспільство отримало ковток свободи й демократії, умови для вільного бізнесу і громадянського самовизначення. Помаранчева команда вправі вимагати від теперішньої влади, яка прийшла на зміну демократичним легітимним шляхом, такого ж ставлення до себе.

Натомість, маємо суцільні виборчі махінації та фальшування, втручання силових органів у виборчий процес та реанімацію «темників» і політичної цензури. У серпні влада отримала більшість в окружних виборчих комісіях, а після заміни частини членів ОВК від інших в т.ч. «демократичних» партій на активістів ПР, окружні комісії в більшості областей стали підконтрольними штабу Партії регіонів. В останні дні окружні виборчі комісії не займалися нічим іншим, як проводили протиправні заміни членів ДВК від різних політичних партій на членів ДВК від Партії регіонів. Такі речі найчастіше відбувалися в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернівецькій областях, АР Крим, містах Києві та Севастополі. З іншого боку, ОВК відмовлялися вносити зміни до складу тих ДВК, де опозиція виявляла підкуп і подавала новий склад своїх представників у виборчих комісіях.

Щоб забезпечити собі результат, влада також вдалася до перевіреного методу фабрикування - так званого «голосування вдома». За даними ЦВК, в Україні зафіксовано майже 1 млн. заяв про голосування на дому. Цього достатньо для «заведення» в парламент кількох десятків «своїх» мажоритарників та якоїсь підконтрольної партії. Про фальшування свідчить те, що більшість таких заяв написані подібним почерком, відправлені з єдиного поштового відділення, надані неіснуючими клініками, на них відсутні персональні печатки та підписи лікарів.

Щоб убезпечити себе від народного спротиву за неправомірність дій під час голосування та підрахунку голосів, влада зайшла ще далі. Окружний адміністративний суд Києва увечері 27 жовтня виніс рішення про заборону проведення будь-яких масових заходів, крім державних, у центральній частині міста до 12 листопада включно.

Голосування ще триває, але вже можна сміливо стверджувати, що є всі підстави остерігатися більшого спотворення даних голосування, ніж 2004 року. Адже в Україні і підготовка до парламентських виборів, і саме голосування відбувається на тлі широкомасштабного підкупу виборців та тиску на кандидатів, використання адмінресурсу та процедурних порушень, браку політичного балансу в виборчих комісіях, погіршення свободи слова.

Але найгірше в цій ситуації те, що через такі дії правлячої верхівки та їхніх сатрапів на місцях, не відбувається омріяне мільйонами чесних громадян оновлення влади, і Україна поступово стає феодальною країною, країною без громадянських прав і свобод, країною, де заправляють олігархічні клани, і де панує диктатура.


Влада Партії регіонів та комуністів не почула звернення церковних ієрархів, учасників ініціативної групи «Першого грудня» щодо необхідності забезпечення вільних виборів та заклику до ЦВК і членів виборчих комісій не ставати співучасниками зла та не брати участі у фальсифікації виборів. Такі вибори не відповідають європейським стандартам, нормам міжнародного права, а результати голосування не представляють народного волевиявлення і не можуть бути визнані легітимними.