07.11.2012 13:13
Днями на Оболоні відбулася особиста зустріч начальника ДПІ у Оболонському районі м.Києва Михайла Маковецького з керівниками підприємств та громадських організацій району. Розпочинаючи захід посадовець відмітив, що ми постійно працюємо над удосконаленням своєї роботи і всі наші перетворення спрямовані в першу чергу на спрощення умов ведення бізнесу. Реформи, започатковані в цьому напрямку, вже приносять позитивні результати. Це і функціонування Центру обслуговування платників податків, і постійне створення нових сервісів таких як телефонна «гаряча» лінія «Пульс податкової», сервіс «Тиждень тематичних консультацій», повідомляє ДПІ у Оболонському районі м.Києва.

Продовжуючи, Михайло Маковецький повідомив про проведення кампанії по збору та узагальненню пропозицій від платників податків для формування Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки. Дана Програма розробляється для запровадження нових стандартів адміністрування податків і зборів, надання більш якісного податкового сервісу та створення рівних і прозорих умов ведення бізнесу. «Кожна пропозиція підприємців буде почута і опрацьована, тож закликаю вас бути активними та висловлювати свої побажання» - зауважив посадовець.

Також під час проведення зустрічі особливу увагу було приділено змінам до Податкового кодексу України, зокрема такому питанню, як застосування суб’єктами господарювання спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності у світлі нововведень. Крім цього, присутніх проінформовано про те, що з 1 січня 2013 року набирає чинності стаття 265 Податкового кодексу України «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та надано роз’яснення щодо порядку обчислення та сплати цього податку.

Наприкінці зустрічі Михайло Маковецький запевнив присутніх у відкритості та готовності до діалогу податкової служби з бізнесом з усіх питань, які виникатимуть в рамках такої співпраці.