04.01.2013 16:29
Довівши своє право розпоряджатися боргами універмагом "Україна" в наших судах українські інвестори збираються відстоювати свої права в стокгольмському арбітражному трибуналі.

Про це заявив лондонський адвокат компанії Алекс Трібек, пишуть УНН.

“Супроводжуючи цю справу в судах Великої Британії та досконально вивчивши всі його деталі я переконаний, що всі Рішення українських судів законні і справедливі — сказав пан Трібек. — Упевнений, що Стокгольмський арбітраж задовольнить позов моїх клієнтів і зобов’яже відповідача відшкодувати всі збитки понесені ними”.

А.Трібек також розділив подив свого колеги Королівського адвоката пана Гуса У Штейна з приводу того, що ірландський банк вибрав для розгляду справи суд Північної Ірландії, а не суд республіки Ірландія — країни резидентом якої він є. Хоча і в цьому випадку рішення судів було б нелегітимним, оскільки у всіх договорах арбітражним застереженням встановлено що місце розгляду всіх суперечок повинно знаходиться в Києві.

Нечистоплотні методи, які застосовують співробітники “Магістрз”, змусили представників українського інвестора звернеться до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Проте юристи компанії всіляко затягують слухання справи намагаючись піти від відповідальності.





Алекс Трібек зазначив: “Українські підприємці відстояли свою правоту в українських судах всіх інстанцій. Від районного до Вищого господарського суду України. Їх правоту підтвердили численні перевірки різних відомств, в тому числі Міністерства Юстиції та Національного банку України. На всіх етапах судових розглядів були присутні представники ірландської сторони. Але не дивлячись на все це ірландська сторона, яку представляє юридична фірма „Магістрз“, наполегливо відмовляється виконувати судові рішення. Для цього вони використовують різні сумнівні методи, від винесення незрозумілих судових рішень прийнятих о 2:00 ночі, і підробки експертизи, до банального поширення брудний чуток, що ганьблять Україну, як державу”.

З усього вищесказаного випливає висновок, що юристи фірми “Магістрз”, таким чином, виконують політичне замовлення з дискредитації України. Це стає зрозумілим, якщо простежити, що до керівництва фірми “Магістрз” має безпосереднє відношення Сергій Власенко.



Нагадаємо, що подібне припущення зробив в грудні член фракції ПР Вадим Колесніченко: “Угоди, укладені з нерухомості в Україні — не підзвітні і не підсудні жодному суду світу. Ірландці ж не звернулися в міжнародний трибунал. У нас є угода про виконання рішень Стокгольмського трибуналу. Хвилю в засобах масової інформації сприймаю виключно як піар-кампанію. Під нею щось інше ховається, скоріше всього це наїзд на Україну, і, можливо, на президента”.

Щоб уникнути спекуляцій навколо цієї теми, і не зраджувати суто господарському питанню політичний підтекст нинішні власники ТЦ універмаг “Україна” ухвалили рішення звернутися до Міжнародного арбітражного суду Стокгольма.


Нагадаємо: в листопаді 2011 року родина ірландських бізнесменів Квінн, яка володіла універмагом “Україна”, переуступила борг у розмірі майже 45 млн доларів, що накопичився за торговим центром. Однак ірландський банк IBRC, під управління якого відійшли всі активи сім’ї Квінн після їх банкрутства, спробував заперечити цю переуступку, однак програв це право в судах. Після цього заявили, що оскільки всі законні методи одержати цей актив вичерпані, вони змушені продати універмаг інвестиційному підрозділу “Альфа-Груп” — компанії “А1”.