02.03.2013 13:48
Народний депутат від «УДАРу» Ірина Геращенко вважає, що Президент України Віктор Янкович має чесно поінформувати керівництво Росії, що Украла обрала європейський шлях розвитку, і не збирається стати частиною Митного Союзу. Так, депутат заявила в ефірі «Шустер live». Про це повідомили інтернет-виданню Новини України - From-UA в прес-службі політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

Геращенко нагадала, що на початку березня президент Янукович збирається з візитом до Москви, де вочевидь знову даватиме певні сигнали про можливість приєднання України до Митного Союзу.В той же час, вона нагадала, що парламентом в попередні роки були ухвалені два закони, які підтверджують євро інтеграційний напрямок розвитку нашої країни, а днями була ухвалена відповідна заява Верховної Ради. Депутат підкреслила, що президент України як гарант Конституції має виконувати відповідні рішення. «Ми маємо чесно сказати Росії, що наш вибір зроблено і ми не можемо іти до Митного Союзу. Ми хочемо будувати рівноправні добросусідські відносини з Росією, але не в Митному Союзі. Це буде чесно по відношенню до Європейського Союзу», - сказала Ірина Геращенко.


Вона також нагадала, що європейські посадовці неодноразово заявляли про неможливість одночасного підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС , а також щодо можливого приєднання України до Митного Союзу.