05.03.2013 17:02
Позбавити народного депутата повноважень можуть тільки виборці, і такий закон повинен бути ухвалений у парламенті. Про це заявив народний депутат від партії "УДАР Віталія Кличка" та перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Валентин Наливайченко, повідомили інтернет-виданню Новости Украины - From-UA у прес-службі партії УДАР.

"Люди повинні отримати право відкликати народного депутата, який не ходить на роботу, який не виконує передвиборчих зобов'язань або втягнутий у корупцію. І наша фракція зробить усе для того, щоб такий закон був ухвалений", - сказав Наливайченко.

"Натомість ситуація із останніми судовими рішеннями щодо скасування депутатських повноважень є ганебною і неприпустимою. За нею стоять люди, які хочуть остаточно знищити парламентаризм", - підкреслив депутат.

"Коли під час виборів ми фіксували сотні порушень, суди не реагували і не захистили чесні вибори. Зараз, коли їхні повноваження у цих справах за часом завершені, вони, нехтуючи законом, виконують політичні замовлення", - нагадав Наливайченко.


Він наголосив: "Ми прийшли до парламенту, щоб писати закони і виконувати те, що обіцяли людям. Депутати мають працювати і не бути залежними від корупційних рейдерських рішень судів. Тому "УДАР" рішуче виступає проти судового свавілля і вимагає припинити використання судів у політичних цілях".