25.03.2013 12:36
"Що стосується наклепництва, то це ще один репресивний інструмент, який хоче застосовувати проти всіх громадян України диктаторський режим Януковича, ми категорично проти цього", - заявив народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко. Про це він розповів під час ексклюзивного інтерв'ю редакції Новости Украины – From-UA.

За словами свободiвця, у разi прийняття ініціативи першого заступника генпрокурора України Рената Кузьміна щодо запровадження в Україні кримінальної відповідальностi за наклеп, суспiльство повернеться в середину 20-го сторіччя, коли людей репресували за їхні думки, не кажучи вже за слова, які вони собі дозволяли висловлювати потайки на кухні.

"Генпрокуратура – це один з репресивних органів режиму Януковича, і очевидно, що всі його ініціативи будуть спрямовані на придушення взагалі свободи слова, прав людини, вільного висловлювання своєї точки зору", - наголосив парламентар.

"Цілком очевидно, що це робиться для того, щоб продовжувати заганяти у стійло Банкової журналістів, громадських активістів, в тому числі і самих депутатів – тобто щоб приструнити всіх. Щоб до нас повернулися повною мірою сталінські часи, коли кожна людина боялася висловити свою позицію та точку зору", - вважає полiтик.

Народний депутат запевнив, що «Свобода» буде робити все, аби цього не сталося.
У той же час вiн пiдкреслив, що ініціативи «Свободи» спрямовані на захист інтересів українців, а не бандитів і олігархів, тому за них не голосуватиме ПР, "яка, власне кажучи, цих бандитів і олігархів представляє".


"Ми вважаємо, що якщо проти людини вчинено наклеп, то свою честь і гідність вона може захистити в суді. Але звичайно за умови, коли при владі буде не диктатура Януковича, а абсолютно демократичні політики і всією країною загально обраний президент і проведена судова реформа. Сьогодні суди не працюють в інтересах українців, вони не керуються законами, а приймають рішення, які спочатку освячуються Банковою. Судова реформа та відстоювання в суді своєї честі та гідності та встановлення відповідальності за наклеп – це більш реально, аніж встановлений спеціально закон, який буде застосовуватися як репресивний по відношенню до всіх неугодних", - пiдсумував полiтик.