26.03.2013 15:00
На зміну аномальному снігопадові в столицю прийде інша біда – затоплення фекальними стоками та спалах інфекційних хвороб, повiдомили iнтернет-виданню Новости Украины - From-UA у всеукраїнському комітетi "Наступ".

Дощоприймачі у столиці не модернізувались більш як півстоліття. Крім того, неочищені після зими, вони не розраховані прийняти таку кількість води, що утвориться через інтенсивне сніготанення. Проблема ще й у тому, що сніг, котрий випав у столиці останніми днями, танутиме набагато швидше, що приведе до значного підтоплення.

Частина води із київських вулиць поллється у міську каналізацію, а, враховуючи те, що система господарсько-фекального відведення столиці взагалі не розрахована на додаткове приймання дощових стоків - кияни буквально потонуть у фекаліях.


Хімічні та промислові нечистоти із лікарень, підприємств, заводів піднімуться нагору та плаватимуть під ногами у жителів столиці, що загрожує спалахом різних інфекційних захворювань, зокрема поширяться шлунково-кишкові інфекції, дизентерія, черевний тиф.

Нагадаємо, епідеміологи наголошують, що початок квітня у Києві ознаменується стрибком температури: різко потеплішає + 6. Відповідно загроза вірусних повітряно-капілярних інфекцій значно зросте.

У зоні підвищено ризику опиняться Оболонский район, Печерськ, Куренівка, Осокорки, де близько 10 000 дощоприймачів включено до загальної каналізаційної системи.

Небезпечно буде і на Бортницькій станції аерації.

За словами голови ВК «НАСТУП» Р. Секели «Вранці активісти ВК «НАСТУП» були на мулових полях БСА і пересвідчились, що роботи щодо запобігання можливому розриву дамб не проводяться».


До слова, міська влада Києва жодним чином не реагує на потенційну загрозу, а киянам залишається хіба що мовчки спостерігати, як столиця перетвориться на велику клоаку.