24.04.2013 15:27
Події довкола відставки Черкаського міського Голови Сергія Одарича стали причиною чергового політичного та сімейного скандалу. Микола Булатецький, кандидат у депутати по 194 в.о. та чинний депутат міської влади заявив про свою не підтримку рішення міського та обласного осередку партії Батьківщина ініціювати відставку Сергія Одарича. Одним із найбільш послідовних ініціаторів відставки черкаського мера є рідний син Миколи Булатецького, керівник міської організації Батьківщини Максим Булатецький. Раніше вже оприлюднювалася інформація про наявність внутрішньо сімейного конфлікту між Максимом та Миколою Булатецького довкола питання відставки Одарича. Ще напередодні сесії Микола Булатецький обережно говорив про вагання у питанні приєднання до партійного рішення щодо Одарича: «Більшість представників опозиції підтримують відставку міського голови. Я ж буду опиратися на позицію більшості виборців Черкас».

Проте вже сьогодні на сесії Булатецький виступив із жорсткою критикою рішення партії про відставку Одарича. При цьому заявив навіть про свою готовність залишити лави партії. «Те що партія пішла проти Одарича… Мені партія – не указ. Я сам можу розібратися…»

У той же час, фракція Батьківщини напередодні сесії прийняла рішення підтримку відставки Одарича та про неможливість існування альтернативної думки у депутатів Фракції.
Таким чином, на думку експертів та самих депутатів, за таким демаршем Булатецького слід очікувати його виключення із лав фракції та партії «Батьківщина».

Натомість колеги-депутати по опозиційному табору, не можуть зрозуміти мотивацію вчинку Миколи Булатецького. Зокрема Олександр Радуцький заявив, що не розуміє логіки дій свого колеги: «Після такого скандалу та демаршу Миколи Івановича у нас виникають цілком резонні питання – в чому причина? Як може опозиційний політик так активно захищати владу, політика, який свідомо принижував опозицію в місті, позбавляв її будь-яких можливостей активної роботи з виборцями».

Як повідомляють інформагентства, у середу 23 квітні черкаська міська рада 2/3 голосів (40 з 60) проголосувала за відставку міського Голови Сергія Одарича. Голова лічильної комісії Артур Савін, коментуючи голосування за відставку Одарича сказав: «Сергій Олегович Одарич – більше не мер міста Черкаси. Можу Вас запевнити, що процедура голосування була проведена у законний спосіб, відповідно до законів та регламенту. За це рішення проголосували 40 депутатів з 60, що складає 2/3 від загально кількості депутатів ради».