13.09.2013 11:43
За 8 місяців 2013 року селяни збільшили виробництво сільгосппродукції на 6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед причин зростання виробництва – збільшення ефективності державної підтримки. Відчутні результати дало спрямування зусиль Мінагрополітики на підтримку кооперативів та одноосібників, які займаються молочним і м’ясним скотарством.

Про це повідомив Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов.

«За результатами 8 місяців відбулося зростання виробництва: на 23% у сільгосппідприємствах, і на 6% - в господарствах населення. Збільшення виробництва аграрної продукції селянами є результатом ефективності державних програм підтримки. Так, Уряд вже не перший рік підтримує одноосібників, які займаються молочним і м’ясним скотарством. Зокрема, в країні вже налагоджена система виплати дотацій, виплати по яких потрібно пришвидшити органами місцевої влади. Також доручаю здійснити моніторинг закупівельних цін на молоко у населення, адже для деяких сільських родин це єдине джерело доходу», − зазначив Сергій Арбузов.

На переконання Першого віце-прем’єр-міністра, на сьогодні є всі передумови для подальшого збільшення виробництва сільгосппродукції в одноосібних господарствах. Так, за умови, якщо селяни об’єднаються в кооперативи, результативність їхньої праці значно зросте.


«Сільгосппродукція, яка виробляється в кооперативах, є більш конкурентоздатною, оскільки вимоги до її якості вищі, налагоджені шляхи збуту тощо. Тому Уряд, виконуючи завдання Президента України, активно сприяє створенню таких об’єднань. А профільне Міністерство аграрної політики та продовольства розробило програму «Рідне село», яку впроваджує в усіх регіонах. Першочерговим завданням програми стане створення Заготівельно-збутової мережі, яка забезпечить жителів міст якісними продуктами харчування за доступною ціною, а сільгоспвиробникам створить можливість вигідно реалізувати вироблену продукцію», − наголосив Сергій Арбузов.