21.11.2013 15:38
У середу, 20 листопада Координаційна Рада правозахисного руху України за підтримки відомого правозахисника Юрія Кармазіна пікетувала Адміністрацію Президента України. Їх головна вимога - виконати рішення національних судів України та Європейського суду з прав людини щодо виплати пенсій та інших соціальних виплат чорнобильцям, афганцям, ветеранам військової служби, дітям війни, матерям-героїням. Також пікетувальники вручили представникам глави держави вимогу щодо відставки голови уряду Миколи Азарова, повідомляє прес-служба Юрія Кармазіна.



«Мені доручили очолити цей рух мешканці Обухівщини та Васильківщини, яких позбавили законних прав. Нас привели під стіни адміністрації президента несправедливість та свавілля уряду Азарова, - повідомив Юрій Кармазін. - Вже два роки люди, яким потрібен соціальний захист, не можуть його отримати. Це чорнобильці, афганці, ветерани військової служби, діти війни, матері-героїні. Люди пройшли сім кіл бюрократичного пекла, поки добилися судових рішень на свою користь. Але влада зробила єзуїтський антиконституційний крок. В 2011 р. Азаров дав вказівку Пенсійному фонду не виконувати ряд законів України і відмовляти соціально незахищеним громадянам у виплатах, які їм належать по праву. Це пряме та цинічне втручання виконавчої влади в сферу правосуддя. Це переходить всі межі».

За словами Кармазіна, відтоді як Азаров очолив уряд, 90 відсотків рішень Європейського Суду з прав людини та 70 відсотків рішень національних судів України не виконується.

«Наші вимоги чіткі, прості та справедливі, - пояснив Юрій Кармазін. - Перше - зобов’язати Уряд та Пенсійний Фонд здійснити розрахунок сум, які належить виплатити пільговикам. Якщо ці суми виплатити неможливо, слід оформити боргові зобов’язання держави перед громадянами. Друге - дати доручення Кабміну передбачити в бюджеті на наступний рік кошти на виконання рішень судів по соціальних виплатах. Третє – відправити уряд Азарова у відставку».

Під стінами Адміністрації президента кілька сотень протестуючих вручили зверненння до глави держави уповноваженим представникам.