01.12.2013 22:13
В редакцию интернет-издания Новости Украины - From-UA пришло обращение Главы Тернопольской ОГА, Валентина Хоптяна. Публикуем его без купюр, на языке оригинала:

Шановні краяни!

Я підтримую позицію громади Тернопільщини, а тим більше молоді, яка виступає за європейські устремління нашої країни та європейський розвиток.

Я неодноразово заявляв, що відстоюю побудову європейських стандартів в Україні, адже переконаний, що ми європейська країна. Вірю, що той шлях реформ, який проводить держава, ми подолаємо з гідністю.

Країна на шляху євроінтеграції зробила багато роботи і альтернативи проведенню реформ сьогодні немає.

Я засуджую події, які відбулися на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013 року, і які призвели до силового протистояння.


Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані Незалежності і доручив генеральній прокуратурі надати українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних.

Закликаю дочекатися правової оцінки. Вірю, що винні будуть покарані і понесуть за це відповідальність.

Заявляю, що я проти будь-якого застосування сили проти мирного населення. Водночас, засуджую різного роду провокування працівників правоохоронних органів.

Закликаю усіх мешканців Тернопільської області до миру, спокою та збереження правопорядку і не допускати виникнення і розвитку конфліктів.

Вірю в мудрість тернопільської громади, її зваженість та розсудливість і прошу кожного долучатися до розбудови сильної та європейської України.