09.12.2013 13:50
Якщо протягом першого тижня серед активістів з Євромайдану були, переважно, мешканці Києва та області, то з початку грудня до них почали приєднуватися громадяни з інших областей України. Саме з того моменту помітно збільшилася кількість конфліктів не тільки з представниками міліції, а й з працівниками місцевих торговельних закладів.

«За дні проведення масового мітингу нам вдалося чотири рази піймати хлопців сумнівної зовнішності, які намагалися винести по 3 – 4 речі, вартістю у 450 – 900 грн, сховавши їх під курткою або під своїми широкими штанями, – каже Світлана Мереженко, продавець-консультант орендованого магазину одягу, що на Хрещатику. – Добре, що наше приміщення забезпечене сучасною охоронною системою, тож крадіїв було одразу викрито. А для посилення контролю ми взяли ще одного охоронця», пише "Вечірній Київ".

Аналогічний випадок стався також в одному з бутіків ТРК «Глобус». Як відзначають співробітники цих точок продажу, «неочікувані гості» родом не з Києва, а з інших регіонів – з Житомирської, Рівненської, Кіровоградської та Тернопільської областей, що стало відомо під час серйозної бесіди з охороною магазинів.

«Як раз під час моєї зміни разом із колегами ми зіткнулися з явними гопниками – ця четвірка одразу ж привернула увагу, бо вони дуже голосно себе поводили та необережно брали з полиць товар, намагаючись його відкрити, – зазначає продавець фірмової косметики Владислав Титарчук. – Вже за п’ять хвилин їх попросили покинути приміщення – двоє одразу підняли галас та почали сваритися з охоронцем, відволікаючи тим самим увагу персоналу, поки їхні товариші ховали у кишені дорогі креми. Але ж їх одразу було викрито».



Співробітники продуктових супермаркетів, що знаходяться у центрі міста, відмічають збільшення подібних випадків. За останні три дні близько десяти разів незнайомці намагалися винести ковбасні вироби та спиртні напої, проте вони також закінчилися невдачею. За словами охоронців, міліцію викликати сенсу не було – цих «активістів» варто лише добряче налякати можливими наслідками, а для більшого ефекту можна сфотографувати і повісити зображення на вході з написом «Увага! Крадії». До того ж, сума вкрадених ними товарів була досить невеликою і не перебільшувала відмітку 150 грн.