ВО «Свобода» не визнає програш Левченко на виборах у 223 окрузі у Києві і шукає підстави для звернення в суд
26.12.2013 16:55
Ми не визнаємо програш Юрія Левченка на виборах у 223 окрузі в Києві і усвідомлюємо, що це – технології існуючої влади, тобто на виборах підкидалися голоси. Про це в коментарі кореспондентові інтернет-видання Новости Украины – From-UA наголосив народний депутат від ВО «Свобода» Василь Павлюк.

Напередодні до редакції інтернет-видання Новини України – From-UA з конфіденційних джерел надійшла інформація про те, що «керівництво ВО «Свобода» неофіційно визнало програш Юрія Левченка в одномандатному виборчому окрузі №223 міста Києва. Дана позиція підтверджується присутністю народних депутатів України (О. Гелевея, Ю. Сиротюка) на виборчих дільницях, де навіть не було складено протоколів про порушення ходу голосування».

Також, по інформації, наданою з конфіденційних джерел, «не дивлячись на це, керівник виборчого штабу Андрій Іллєнко дав наказ юристам ВО «Свобода» готувати судові позови про фальсифікації виборів. Але це лише формальне обурення опозиційних сил та має за ціль звернути увагу представників центральних ЗМІ».

Але у Василя Павлюка інше бачення проблеми. «Після четвертої години ранку там був повний хаос. І ті людці, ті іуди (інакше я їх назвати не можу), які продають своїх дітей, майбутнє своїх дітей, не розуміють, що сьогодні вони взяли тих нещасних пару копійок, 33 іудиних срібняків, а потім вони самі, їхні діти та онуки будуть кусати лікті. Зрештою, це їх вибір. Ми, звичайно, не визнаємо цих виборів», – роз’яснив «свободівський» депутат.

З метою підтвердження або спростування цієї інформації журналісти інтернет-видання Новини України – From-UA звернулися за коментарем до народного депутата від ВО «Свобода» Василя Павлюка.

На питання кореспондента про те, чи були складені протоколи про порушення ходу голосування і про те, що планує робити фракція ВО «Свобода» відносно програних виборів у 223 окрузі у Києві, пан Павлюк відповів: «Протоколи про порушення ходу голосування, звичайно, були складені, але це питання не до мене, а швидше до штабу Левченка – у них там все зафіксовано. Крім того, зараз працюють юристи і якщо вони знайдуть підстави, щоб подати в суд, то, безперечно, будемо це робити. Проте, ми розуміємо, що сьогодні суди не працюють ні на користь громади України, ні на закони, а тільки на замовлення».


Раніше ми повідомляли, що голова Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко спростував інформацію про те, що місцеві делегати, їдучи у Київ, користуються фінансовими потужностями місцевих представництв ВО «Батьківщина». Про це пан Ромащенко розповів у ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA.