ВО «Свобода» не буде виключати людей з партії за відмову передплачувати партійну газету
26.12.2013 18:40
Відмова від передплати газети «Всеукраїнське об’єднання Свобода» не може бути таким порушенням, за яке слід виключати члена із партії. Про це в коментарі кореспондентові інтернет-видання Новости Украины – From-UA наголосив народний депутат від ВО «Свобода» Олег Панькевич.

Напередодні до редакції інтернет-видання Новини України – From-UA з конфіденційних джерел надійшла інформація про те, що «О.Тягнибок доручив керівникам обласних центрів ВО «Свобода» посилити роботу щодо передплати партійної газети «Всеукраїнське об’єднання Свобода». Агітаційні заходи, в першу чергу, повинні проводитися серед прихильників організації. Разом з тим, лідер ВО «Свобода» зобов’язав керівництво на місцях у примусовому порядку організувати підписку кожному члену партії, згідно з кадровими списками. У випадку невиконання наказу О. Тягнибока, до членів ВО «Свобода» будуть застосовуватися дисциплінарні методи впливу, аж до виключення зі складу організації».

З метою підтвердження або спростування цієї інформації журналісти інтернет-видання Новини України – From-UA звернулися за коментарем до народного депутата від ВО «Свобода», заступника голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Олега Панькевича.

«Я не є керівником обласної організації, але як заступник голови партії скажу, що насправді триває передплатна кампанія і тут немає, чому дивуватися. Я не знаю, яке у вас джерело і не бачу того документу, який ви мені зачитали, але хочу сказати: кожен член партії має читати партійну газету, і наша справа – поширювати правдиву інформацію серед наших партійців, які будуть її поширювати, відповідно, серед громади. А щодо засобів певного впливу, то тут я не готовий коментувати, бо я не бачу документа. Я можу звернутись до відповідних партійних структур, які можуть підтвердити чи не підтвердити наявність таких вказівок від голови партії. Але на мою думку, це не є тим дисциплінарним порушенням, за яке мали б бути відповідні дії», - розказав депутат.


Раніше ми повідомляли, що голова Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко спростував інформацію про те, що місцеві делегати, їдучи у Київ, користуються фінансовими потужностями місцевих представництв ВО «Батьківщина». Про це пан Ромащенко розповів у ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA.