22.01.2014 12:50
Події на вулицях Києва тільки віддаляють Україну від Європейського співтовариства. Про це сьогодні на початку пленарного засідання сесії сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він підкреслив, що громада Харківської області глибоко стурбована драматичними подіями, які останніми днями відбуваються в Києві.

«Те силове протистояння, погроми і підпали в столиці жодним чином не можуть розглядатися як мирні акції протесту, про що так голосно і наполегливо говорили політики від опозиції. Лідери опозиції продемонстрували неспроможність контролювати спровоковану ними ситуацію.

Події, що відбуваються на вулицях нашої столиці, тільки віддаляють Україну від Європейського співтовариства, де екстремізм і вуличні безлади не тільки не сприймаються як метод політичної боротьби, а тягнуть за собою строгу кримінальну відповідальність», - підкреслив Сергій Чернов.

Також голова обласної ради висловив упевненість в тому, що сьогодні основне завдання - не допустити подальшої ескалації конфлікту. Політики повинні піти на компроміс, сісти за стіл переговорів і знайти мирні шляхи врегулювання кризи заради благополучного майбутнього нашої держави.

«Нинішнє засідання сесії Харківської обласної ради відбувається в День Cоборності України. День, коли ми згадуємо, який довгий і складний шлях пройшов український народ, щоб нарешті жити в єдиній незалежній державі. Ми не маємо права допустити, щоб амбіції і безвідповідальність купки політичних авантюристів і екстремістів - маргіналів миттєво знищили те, що для багатьох поколінь було справою всього життя.


Отже, вітаю всіх присутніх із Днем соборності і закликаю вас, шановні депутати, висловити свою громадянську позицію як представників громад , що вас обрали», - сказав Сергій Чернов.