Чорновил: в Украине внедряется план Жириновского
24.01.2014 13:10
«Якби була меншою роль центру, спала б напруженість, яка виникає, коли Львову зараз нав’язують Митний союз, а всі розуміють, що ми туди йдемо», - заявив під час оналайн-конференції у інтернет-виданні Новости Украины - From-UA Тарас Чорновіл.

На думку екс-депутата, всі заяви Азарова не мають жодного значення, бо ми йдемо в Митний союз: «Якщо це далі продовжуватиметься, то почнеться бунт. Звідти викинуть всіх членів Партії регіонів, всіх урядовців, створять кордони й ми отримаємо окрему державу. Але перед тим проллється багато крові.

І коли Донецьк примушують святкувати день народження Бандери або якісь речі, пов’язані з мовною політикою, які не були введені при Ющенку, але вони дуже гучно декларувались, то там виникне спротив і він буде нагромаджуватись. І коли інша сторона повертається до влади, їй хочеться дістати реванш, і ці речі відбуваються. Федеративний устрій не розколював би, а зберігав би країну», - впевнений політик.

На думку Тараса Чорновіла, зараз починає втілюватися план Жириновського «Мы всю Украину можем поглотить, она будет наша, а Галичину мы не проглотим, пусть они идут к своим полякам, немцам и всем прочим».

Експерт малює досить страшну картину майбутнього України: «Схід і Південь повністю переходять під контроль Росії, можливо, вводиться пряме правління, Центр контролювати повністю не можна, але він тероризується завезеними бандитами та «Беркутом», і який теж поступово потрапляє під контроль. А кордон, наприклад, по Збручу, і з Західної України людям не дають можливість приїхати в Київ і дають поступово можливість створити там окрему державу – спочатку де-факто, а потім і де-юре».


На думку Тараса Чорновіла, цей план втілюється і координується Радою національною безпеки і оборони України. «Це не фантазії, це реальна ситуація, бо там є сьогодні потужна група, яка розробляє кожну поетапну сходинку саме цього плану. І події з залякуванням, з жорсткістю в Києві, теж є похідними від цього. І, до речі, провокації з боку ВО «Слюнявчик», яке ще тоді називалася «Свобода», з факельною ходою до дня народження Бандери, яке в Києві через свята не всі помітили, на Сході, повірте, помітили всі, а російські канали це показували по сто разів. Це один з пунктів плану Клюєва. Дякуємо пану Тягнибоку – гроші відпрацьовують вправно», - підсумовує політик.