24.01.2014 18:51
«Чи я підтримую дії радикалів? Знаєте, я не можу їх підтримувати, тому що я не належу до тих людей, які хочуть когось вбити чи покалічити», - заявив під час оналайн-конференції у інтернет-виданні Новости Украины - From-UA Тарас Чорновіл.

Разом з там, колишньому народному депутату боляче за солдат внутрішніх військ, які найбільше постраждали від дій протестуючих.

«Що стосується «Беркута», - додав Тарас Чорновіл, - то я не вірю, що там є нормальні люди, яких можна жаліти. Еренбург колись казав про фашистів: «В Німеччині нема кому здаватися в полон». Я можу сказати про «Беркут»: в «Беркуті» нема кому капітулювати, бо там всі військові злочинці. І не вірю, що таке може бути, це тільки лідери опозиції можуть ці казочки розказувати, бо якщо вони раптом оголосили про якийсь перехід, то очевидно, потрібно було б все забути і простити. Але я не вірю, що там таке може бути, бо там немає людей».

Але, як ще раз наголосив політик, йому «неймовірно шкода» солдат внутрішніх військ. Тим не менше, за словами самого Тараса Чорновіла, він залишаєтьс на стороні тих, хто кидає коктейлі Молотова, «не схвалюючи їхніх дій». Колишній народний депутат за його словами стоїть з боку протестуючих, створюючи масу. Він впевнений, що якби на Грушевського була не тисяча чи сто-двісті людей, а двадцять п’ять-п’ятдесят тисяч киян, то не було би ескалації, не було би стрільби снайперів, і ніхто нікого би не вбивав.


«Я згадав розповідь із піонерства: колись до нас, шкільної молоді, привозили партизана-ковпаківця, і він розказав історію, як вони один раз підірвали на Прип’яті німецький ешелон, у якому везли солдатів. І коли він побачив, що 18-річні хлопчики випливали з річки, то вони плакали. А потім він подумав: «Мені їх шкода, які з них фашисти, вони не фашисти, вони просто діти. Але вони їхали служити фашистам або вбивати чи прикривати тих, хто вбиватиме моїх дітей або мене там на фронті. Просто ці хлопці виявилися нещасними жертвами, які покривають фашистів»», - розповів Чорновіл.

На думку Тараса В"ячеславовича, влада сьогодні є фашистською. «Давайте сьогодні називати речі своїми іменами. І Тягнибок, коли займається фашистськими акціями, показує, що він теж частина цієї влади з її планами. Тому мені шкода, але я на стороні все одно тих радикалів, яких я не можу засуджувати, тому що їх б’ють. Але я і на стороні тих, хто протистоїть владному фашизму», - підсумував він.