27.01.2014 20:55
У відповідь на публікацію, яка з’явилася на сайті інформаційного агентства «RegioNews-Суми» 27 січня з посиланнями на джерело - сайт УМВС України в Сумській області - на адресу журналістів агентства посипались погрози з боку майданівців.

У понеділок, 27 січня, три молодика віком 19-23 роки близько 11-ї години ранку підійшли до будинку, де знаходиться агентство «RegioNews-Суми», з вимогою прибрати зі стрічки новин інформаційного сайту публікацію про те, що силового розгону мітингувальників у Сумах не було, пише ресурс regionews.sumy.ua.

За словами співробітника агентства Дмитра ПОЛОВ’ЯНА, який вийшов поспілкуватися з агресивно налаштованими гостями, один із юнаків був одягнений у медичну маску і мав при собі посвідчення, але на прохання зняти її, щоб переконатися в тому, що це дійсно та людина, за кого себе видає, молодик не погодився, натомість почав погрожувати.

«Як представник агентства я запропонував йому написати офіційного листа і правовим шляхом вирішити питання з так званою «недостовірною» інформацією. Адже цю новину ми не вигадали, вона має офіційне джерело – сайт УМВС України в Сумській області. Як завжди, наприкінці матеріалу стоїть посилання. Проте хлопці відмовилися від цієї пропозиції і відповіли, що на даний час у країні ніякі закони не діють і якщо ми не приберемо цю публікацію, вони будуть говорити з нами зовсім інакше», - зауважив співробітник.

На запитання, чи це є погроза, вони єхидно відповіли, що це просто "дружнє попередження". Від пропозиції написати свої зауваження на сайті або вирішити ситуацію законним шляхом юнаки відмовилися і погрозливо зазначили, що коли вони переможуть, по відношенню до агентства буде застосовано зовсім інші міри, зазначає очевидець.

На думку працівника агентства, такі дії з боку радикально налаштованих мітингувальників не можна назвати просто попередженням - це звичайна погроза журналістам, які працюють в агентстві.


«Я сподіваюся, що люди, які так палко прагнуть до Європи, все-таки вирішуватимуть питання у правовому полі, а не діятимуть дикунськми методами», - наголосив Дмитро ПОЛОВ’ЯН.