19.02.2014 10:00
18 лютого «мирна» хода опозиції завершилась людськими жертвами, каліцтвами, підпалами та руйнуванням. Вже під час оголошення лідерами опозиції цієї ходи було зрозуміло, що мирною вона не буде.

План лідерів опозиції, а точніше їх фінансових спонсорів, був простий - зайняти приміщення Верховної Ради України, доповісти про це своїм зарубіжним патронам та доморощеним олігархам-замовникам, котрі запустили б механізм визнання незаконних «народних рад» та інших антиконституційних утворень. Це означало б кінець незалежності, цілісності та суверенності України.

План провалився завдяки мужності і героїзму тих, хто стояв на сторожі конституційного ладу, законності і порядку. Ціною свого життя вони захистили Україну. Це саме та ситуація, коли потрібно казати «Героям слава!». Вічна слава!

Лідери опозиції гарантували саме мирну ходу! Вони гарантували це не тільки суспільству, а й тим, хто вчора загинув – віддав своє життя, повіривши обіцянкам. То чи можна вірити тим, хто використовує довіру людей, хто готовий брехати, хто готовий забирати життя людей? Ціною людського життя українці оплачують амбіції та жадобу лідерів опозиції до особистої влади.

У будь-якому злочині є три складові – організатори, виконавці та замовники. Організатори вчорашнього злочину це ті, хто закликав людей до «мирної» ходи з трибуни майдану. Виконавці – це молоді люди, котрі повірили цим лідерам.

Провини їхньої у цьому немає, бо у вірі немає вини. А замовники – це ті, хто у будь-який спосіб прагне повернути Конституцію 2004 року для того, щоб перемогти над всіма людьми в Україні, перемогти над її народом, взявши під повний контроль всі політичні партії та їх виборчі списки на виборах і у цей спосіб отримати одноосібну владу. Поставити Україну на коліна перед купкою олігархів і зарубіжних спонсорів.

Що робити? Відновити роботу Верховної Ради. Вислухати всіх! Кожен народний депутат у будь-якій політичній силі має свою думку і повірте – вона відрізняється від думок лідерів. Нехай люди почують ці думки.

Звільнити Київ. Колись це вже робили наші діди і батьки!

Відновити дію закону по всій України. Відновити конституційний лад. Продовжити переговори з тими, хто має на меті конструктивні зміни в Україні, хто має на меті її розбудову і процвітання.

Притягнути до відповідальності тих, хто ввів людей в оману, хто спровокував смерті, хто марить особистою владою у будь-який спосіб, за будь-яку ціну. До таких довіри немає й бути не може! За зраду довіри людей – найжорсткіша відповідальність.



Україна була, є і буде! Мудрий український народ розуміє сьогодні справжню лицемірну мету лідерів опозиції і загрозу самому існуванню України.

Депутат Виталий Грушевский.