07.03.2014 12:26
Тільки Український народ має право вирішувати долю і обирати шлях розвитку Української держави. Україна перейшла до Парламентсько-Президентської республіки – це наш вибір і ніхто не має право вказувати, як нам українцям жити.

На жаль, цей важкий перехідний період авантюристи та антидержавники в АР Крим скористалися цією ситуацією, скоріше за все за манівці. Поставили весь світ до гори дригом. Ця купка, як вони себе називають патріотами, це не патріоти – це зрадники. За посади продали Всю Україну.

Сьогодні Росія, використовуючи запроданців, з’ясовує свої, накопичені десятиліттями геополітичні питання із Західним світом через Україну.

Це справедливо? Ні!

На жаль, ні хто не зацікавлений, щоб Україна була сильною і незалежною. Тільки ми – українці хочемо мати свою державу. Цілісну і самостійну.

Як вийти з такої непростої ситуації? Тільки шляхом дипломатії і шляхом політичних переговорів. Створити терміново переговорну групу – як урядову, так і депутатську. Розпочати проведення перемовин з Росією. З’ясувати реальне бачення нашого сусіда на подальшу побудову взаємовідносин з Україною.

1. Головне питання - цілісність України. Це без обговорення!

2. Економічна складова – борги. Створити міжвідомчі комісії і розібратись де гроші за газ. Розробити нові умови та правила економічних взаємовідносин. Але, газотранспортні мережі, газосховища це безумовна власність України, що знаходиться під її контролем та управлінням.

3. Визначити бачення Росії та України на Харківські угоди про знаходження флоту в АР Крим. Шукати покрокове вирішення цього питання.

4. Поставити питання Росії про її інвесторів, котрі придбали підприємства та інші об’єкти в Україні, які не працюють ні вчора, ні сьогодні. Залишити право Україні про націоналізацію таких підприємств, тому що нам потрібні робочі місця, податки, соціальна сфера і т.д.

5. Ті, хто підбурює до федералізації або відокремлення окремих територій оголосити поза законом, приймати рішення до таких осіб чи організацій відповідно до чинного законодавства.

6. Головне завдання держави - навести порядок і встановити законність на всіх територіях. Пропозиція - вибори Президента відтермінувати. Тим паче, що виняткового впливу Президент, згідно Конституції 2014 фактично не має. У нас сьогодні всі органи для встановлення законності на території України є - виконуючий обов’язки Президента, обраний народний Уряд, діюча консолідована Верховна Рада.

7. Уряду в найкоротший термін представити економічну програму на розгляд. Прийняти рішення про суттєве зменшення всіх податків, спрощення податкової звітності, анулювати пільги всім підприємствам, дати можливість кожному українцю заробляти, створювати робочі місця. Платити прозоро податки. Використати внутрішній економічний потенціал. На мою думку - досить брати в борг! Для розвитку у нас все є! Нафта, газ, електроенергія, земля, а головне – роботящі та мудрі українці.

Віталій Грушевський