21.03.2014 12:30
Близько 17.30 20 березня у приміщенні сховища парку бойових машин 17-ї окремої танкової бригади, дислокованої у Кривому Розі, сталося загоряння танку Т-64БВ. Об этом интернет-изданию Новости Украины - From-UA сообщили в пресс-службе Минобороны.

За попередньою інформацією, причиною загоряння стало коротке замикання в радіостанції Р-123 під час перевірки зв’язку між двома танками Т-64БВ, які знаходилися у сховищі. На одній із бойових машин під час включення живлення сталося загоряння електричної проводки через її фізичну зношеність.

Вжиті екіпажем танку заходи щодо гасіння пожежі власними силами результату не дали, вогонь перекинувся на другий танк Т-64БВ, розташований поруч.

Для гасіння пожежі були задіяні пожежний танк ГПМ-54 військової частини та три пожежних розрахунки міського Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.


Станом на ранок 21 березня пожежу локалізовано, жертв та постраждалих немає. Загрози життю місцевих мешканців немає. Окрім двох бойових машин, на яких сталася пожежа, пошкоджено ще три танки Т-64БВ, а також перекриття у сховищі, де вони знаходилися.

На місці події працюють представники Військової служби правопорядку Збройних Сил України та прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. Призначено службове розслідування. Для з’ясування причин та обставин події створена спеціальна комісія на чолі із виконуючим обов’язки командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим.