29.04.2014 13:42
Кандидат у Президенти України Юрій Бойко вважає, що різке підвищення тарифів для населення може призвести до негативного ефекту – люди просто перестануть платити. Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу ICTV.

«Я вважаю, що різке підвищення тарифів є помилкою сьогоднішнього уряду. Світова практика показує, що якщо людина витрачатиме понад 15 % свого доходу на комунальні послуги, а це й буде зараз, то вона просто перестане платити», - сказав Юрій Бойко.


Він також зазначив, що попередній уряд, у якому він відповідав за енергетичний блок, вважав за неможливе перекладати на плечі людей тягар газових контрактів 2009 року, хоча це й створювало проблеми для НАК «Нафтогаз України».

«Високу вхідну ціну на газ, який потім перетворювався на тепло, ми ніколи не перекладали на людей. І вважаю, що робили правильно, тому що не можна було контракт 2009 року - з вхідною ціною $400 перекладати на плечі населення. Тому «Нафтогаз» завжди був збитковим. Це єдина збиткова операція , яка була в «Нафтогазі», - сказав Юрій Бойко.