Первое, что решил сделать временный мэр Умани Александр Цебрий - повысить стоимость проезда в транспорте
28.05.2014 21:55
Одразу після призначення т.в.о. мера міста Умані засновника ТОВ «Круїз-авто» Олександра Цебрія, його рідне підприємство, яке є монополістом з перевезень в місті Умані та Уманському районі звернулося до міської ради з ініціативою підвищити вартість проїзду в міському транспорті. Про це пише інтернет-сайт "Країна" у своєму матеріалі.

У міській раді це питання одразу взяли до відома і незважаючи на численні звернення жителів Умані знизити і так зависоку для міста ціну на проїзд, вирішили діяти не в інтересах громади міста, а в інтересах новопризначеного керівника Уманської міської ради Олександра Цебрія та винести прийняття відповідного рішення на найближчу сесії міської ради.

Справа в тому, що сьогодні ціна на проїзд в міській маршрутці в Умані одна з найвищих в Україні. Тоді як в інших містах, подібних до Умані, наприклад, у Білій Церкві, ціна нижча. Альтернативи в місцевих жителів немає, так як ТОВ «Круїз-авто» вже багато років є монополістом із транспортних перевезень в місті Умань та Уманському районі.

Уманчани неодноразово зверталися до попереднього керівництва міста з проханням знизити і так необґрунтовану ціну на проїзд. Однак їх прохання не були почуті. Надія на справедливе вирішення цього питання з’явилася із приходом нової влади в місті.

Проте не так сталося, як гадалося. Після відставки попереднього мера Умані, на позачерговій сесії секретарем міської ради було обрано Олександра Цебрія, на якого пізніше було покладено обов’язки міського голови міста Умані. За іронією долі саме Олександр Цебрій є власником ТОВ «Круїз-авто», яке багато років наживалося на уманчанах та жителях сіл району.

Звичайно, новопризначений мер, який до речі, в найважчі для нашої країни часи возив тітушок на антимайдан до Києва та Черкас, а сьогодні представляє народну владу в Умані, вирішив одразу скористатися новим статусом і придумав, як збагатитися на простих людях.

Уманчани почувши про таку звістку почали бити на сполох.

- Сьогодні і так дужу сутужно. А в нас двоє дітей школярів, які громадським транспортом добираються до музичної школи і батьки похилого віку, які живуть в іншому кутку міста. Машини немає, тому почувши про підвищення ціни на проїзд, засмутилася. Не знаю, що будемо робити, - бідкається уманчанка Таміла Макогоненко.

Цікаво лише одне, як нова влада міста, яку уповноважила громада працювати на людей, що стояли на майдані і ціною людських життів здобули право на краще майбутнє, сьогодні наважилася заробляти на простих людях?

Хіба за такими принципами має працювати нова влада? І хто представляє сьогодні цю владу? Людина, яка на своїх автобусах перевозила тітушок, а нині лобіює в міській раді інтереси свого підприємства, а не громади міста?

Крім того варто згадати і про результати нещодавно проведеного інтернет-опитування серед жителів міста та району, яке показало, що 70% мешканців не задоволені рівнем комфорту та вартістю проїзду в місцевому транспорті.

В даному випадку ціна, яку ще й намагаються підвищити, не відповідає якості обслуговування. Зокрема, на даху автобусів перевозять балони метану, що небезпечно для життя пасажирів і взагалі заборонено. Ще однією проблемою, на яку постійно скаржаться уманчани, є чорний густий дим, який залишає після себе кожен автобус, що курсує містом, забруднюючи його шкідливими викидами.
Складається враження, що Олександр Цебрій, ставши тимчасовим мером, намагається використати службове становище організувати в законний спосіб банальне здирництво з людей. Проте, що новий мер, ініціативу підвищення тарифів на проїзд, не лише підтримає, а і допоможе переконати членів виконкому в її доцільності та необхідності, мабуть, ні в кого не викликає сумнівів.

То хіба для цього стояли і гинули люди на Майдані, щоб такі, як Цебрій і Ко наживалися на уманчанах і жителях сіл?

Хочеться вірити, що новий мер схаменеться і перестане ганьбити ідеали майдану та грабувати простих уманчан і жителях сіл Уманського району.