Коллектив Национального дворца искусств "Украина" против назначения Романа Недзельского. Открытое письмо
25.11.2014 14:35

В адрес интернет-издания "Новости Украины - From-UA" поступило открытое письмо коллектива Национального дворца искусств "Украина", в котором высказывается глубокое возмущение фактом назначения на должность генерального директора Романа Недзельского. Приводим его полностью на языке оригинала:

Колектив Національного палацу мистецтв «Україна» глибоко обурений фактом призначення на посаду генерального директора - художнього керівника палацу мистецтв абсолютно некомпетентного Романа Недзельського.

Обурені не тільки протизаконним кадровим рішенням Державного управління справами, за підписом Березенка С.І., а й заміною висококваліфікованого керівника на людину, яка дискредитувала себе як управлінець, керівник, професіонал і просто порядна людина, своїм зневажливим ставленням до людей, які самовіддано багато років віддавали себе палацу «Україна».

Колектив переконаний, що з приходом призначеного Державним управлінням справами керівника Р. Недзельського почалося цілеспрямоване знищення палацу. Працюючи на посаді директора держпідприємства Міністерства культури "Україна гастрольна" та займаючи пост віце-президента "Першого національного", Р.Недзельський зарекомендував себе некомпетентним у вирішені питань культури та мистецтва, а також небажанням вникати в суть питання. Концепція розвитку палацу, розроблена під керівництвом Недзельського, ідентична до концепції Кулиняка,  яка фактично знищує головний майданчик країни.

Обурення співробітників палацу поділяє громадськість, яка на собі випробувала управлінський «талант» Романа Недзельського, припинивши відвідувати палац через втрату до нього будь-якого інтересу.

Сьогодні неможливо не сказати про те, які цькування доводилося терпіти співробітникам палацу «Україна». Йде відверта «травля» людей, які віддають себе улюбленій і дуже важливій справі.

У нас було величезне підприємство, в якому все належало державі. Але сьогодні, через такого керівника як Р.Недзельський, на наших очах і при байдужості влади всіх рівнів палац просто розвалюється. Ми не вважаємо такий стан справ нормальним і просимо Вас терміново втрутитися в ситуацію.

Як показало призначення Р. Недзельського,  Державному управлінню справами не потрібні досвідчені керівники та професіонали в сфері культури та мистецтв, а навпаки -  люди, які покликані тільки заробляти гроші будь-якими шляхами і таким чином знищувати підприємство.

На нашу думку подібні кадрові зміни не тільки завдають непоправної шкоди нашій культурі, а й дискредитує Уряд України. Просимо допомоги та підтримки громадськості у ситуації, що склалася.

Сподіваємося на прийняття правильного державного рішення.

Колектив Національного палацу мистецтв "Україна"

Усього 216 підписів.