У Києві активісти вимагали «викинути» українофоба Охлобистіна з телепростору
09.12.2014 18:26

Сьогодні, 9 грудня, кілька десятків активістів у Києві пікетували будівлю Держкіно з вимогою припинити трансляцію будь-якої продукції за участю українофоба – російського актора Івана Охлобистіна.

Сьогоднішня акція – це реакція активістів громадської ініціативи «Комітет ТелеЕтики» на заклики Івана Охлобистіна до кровопролиття під час його візиту до Донецька, де він розгулював містом з автоматом.  Як повідомив репортер ZIK-Стрім Максим Осовський, під Держкіно мітингувальники скандували: «Ні Охлобистіну!», «Ганьба Охлобистіну!» та вимагали «викинути» Охлобістіна з українського телепростору вслід за Пореченковим.  Активісти закликали Держкіно стати на захист українських національних інтересів.

«Ми вимагаємо від Держкіно, аби вони захистили українців від серіалів та кіно з паном Охлобистіном, який є терористом. Він ходить Донецьком з автоматом і закликає до кровопролиття. Ми вимагаємо в Держкіно відкликати прокатні ліцензії усіх фільмів за участю Охлобистіна. Ми не хочемо бачити на наших телеканалах цього кривавого бандита», – заявив координатор руху  «Комітет ТелеЕтики» Артем Роденко.

«Комітет ТелеЕтики» не перший місяць вимагає заборонити показ в Україні телевізійного контенту російського виробництва. Втім, попри численні пікети Нацтелерадіо та телеканалів  через приватні інтереси власників російські серіали досі є в українському телепросторі.

Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.