Ситуація в Дебальцеве: волонтери вже вивезли тіла 17 військових
19.02.2015 18:12

У минулу середу учасники місії «Чорний Тюльпан» вивезли на територію, підконтрольну силам АТО, тіла 17 українських військовослужбовців.

Всі вони загинули на днях в районі Дебальцеве. Про це повідомив завідувач сектором міжнародного польового пошуку Сергій Білоконь, який перебуває в зоні АТО, передає Ua.unm.org.ua.

- Вчора вивезли з моргу тіла хлопців. В цілому 17 чоловік. Всі були доставлені зі сторони Дебальцеве. Видно, що загинули пару днів тому. У всіх - серйозні осколкові поранення, - зазначив волонтер.

Він додав, що особи всіх військових відомі, всі тіла передані органам судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, місія «Чорний Тюльпан» (Евакуація-200) проходить в зоні АТО. Її мета - пошук і евакуація тіл військовослужбовців, які загинули під час збройного конфлікту на сході країни. Місія стартувала на початку вересня 2014 року по ініціативі проекту цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України (СІМІК), Національного військово-історичного музею України із залученням членів ВГО «Союз «Народна Пам'ять». З початку місії волонтерам вже вдалося виявити і евакуювати тіла і останки 313 безвісти зниклих.

У ході місії, як ми повідомляли, постійно виникають проблеми, зокрема, транспортного характеру. На даний момент «Чорний Тюльпан» гостро потребує трьох-чотирьох мікроавтобусів як для перевезення учасників місії, так і для транспортування тіл.

Місія «Чорний Тюльпан» звертається до фізичних і юридичних осіб з проханням надати для термінової евакуації тіл наших військових зазначений вище транспорт. Не залишайтеся байдужими, загиблих бійців необхідно доставити додому!

Звертайтесь:
Тел .: + 38-044-362-77-61, + 38-094-927-47-61,
е-mail: office @ unm.org.ua,
Всеукраїнський сайт пошуку зниклих безвісти naidy.org.ua,
гаряча лінія: 0-800-210-135