Нарушал ли Генпрокурор Шокин Конституцию? Запрос Порошенко
25.05.2015 12:47

Интернет-издание Новости Украины – From-UA направило запрос Главе Администрации Президента Украины Борису Ложкину с просьбой предоставить информацию о реакции на письмо экс-заместителя Генпрокурора Рената Кузьмина в адрес Президента Петра Порошенко, в котором он заявляет о якобы нарушениях Конституции и преступных действиях со стороны Генпрокурора Виктора Шокина.

Напомним, что в своем письме Кузьмин просит Порошенко провести личную встречу с его адвокатами Федуром и Войченко, которые якобы располагают документальными доказательствами вины Шокина. Экс-заместитель Генпрокурора утверждает, что документов, которые находятся у адвокатов, достаточно для закрытия уголовного производства против него из-за отсутствия состава преступления.

Ниже приводим полный текст информационного запроса.

«Главі Адміністрації Президента України

Ложкіну Борису Євгеновичу

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

29 квітня 2015 року в Українських засобах масової інформації опублікований лист колишнього заступника Генерального прокурора України, заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України та колишнього кандидата на посаду Президента України під час виборів 2014 року Рената Кузьміна, адресований Президенту України Петру Порошенку.

В своєму листі Р. Кузьмін стверджує про порушення Конституції України з боку Генерального прокурора України, вчинення останнім ряду протиправних дій (у листі – злочинів), та в зв’язку з цим висловлює прохання здійснити особистий прийом Президентом України адвокатів Федура А.А., Войченка С.В., які детально інформують про порушення закону та нададуть на підтвердження відповідні документи, припинити незаконні дії Генерального прокурора України стосовно нього та вказаних адвокатів, зобов’язати Генерального прокурора України повторно розглянути всі скарги, які надсилалися у кримінальному провадженні, та прийняти законне рішення про його закриття у зв’язку із відсутністю складу злочину, вирішити питання про притягнення до відповідальності Генерального прокурора України Шокіна В.М. та причетних до порушень Конституції і законів України осіб.

Обставини розгляду цього листа Президентом України Петром Порошенком, перевірки викладених у ньому порушень та відповідного реагування складають інтерес для їх об’єктивного висвітлення в засобах масової інформації та оцінці громадськістю.

 У відповідності до ст. 34 Конституції України, ст. 35 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», ст. 9, 10, 28, 29, 30, 32, 33, 45 ЗУ «Про інформацію», прошу  надати інформацію про наступне:

- Чи надходив до Президента України Петра Порошенка лист Р. Кузьміна від 26 квітня 2015 року, якщо так, чи здійснено його розгляд, яким чином?

- Чи відбувся особистий прийом Президентом України Порошенком П.О. адвокатів Федура А.А. та Войченка С.В., якщо так, які його наслідки, якщо ні, причини не здійснення?

- Які наслідки перевірки Президентом України викладених у листі фактів порушення Генеральним прокурором України Конституції України та вчинення протиправних дій, чи вживалися заходи з боку Президента України, які?

- Чи притягнуто до відповідальності за наслідками перевірки Генерального прокурора України Шокіна В.М., інших посадових осіб Генеральної прокуратури України».

Напомним, ранее интернет-издание Новости Украины – From-UA направило запрос в адрес Генерального прокурора Виктора Шокина с просьбой предоставить информацию о том, находится (находилось) ли в производстве ГПУ или любого другого правоохранительного органа уголовное дело по факту фальсификации уголовного дела в отношении Бориса Колесникова, о чем заявил в СМИ экс-заместитель Генпрокурора Ренат Кузьмин.

По словам Кузьмина, к фальсификации уголовного дела против Колесникова якобы причастны экс-секретарь СНБОУ Петр Порошенко, экс-министр внутренних дел Юрий Луценко и экс-заместитель Генпрокурора Виктор Шокин.

По версии самого Колесникова, он был арестован, потому что якобы отказался передать нынешнему президенту Украины Петру Порошенко взятку в размере 2 млрд. долл.