Кличко публично испил первый стакан «питної води з-під крану». ФОТО
03.06.2015 15:08

У Києві розпочали впровадження нової системи очистки води.

Про це 3 червня заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації першого етапу проекту «Питна вода з-під крану» на Оболоні, повідомляє прес-служба політика, пише Українська правда.

«Ми запроваджуємо систему європейської технології очистки води у Києві. Відмовляємося від застарілих методів очистки води хлором, який є небезпечною речовиною», - сказав Кличко.

Він відзначив, що станція «Оболонь-2», на якій запровадили нову технологію, забезпечує водою 20% мешканців Оболоні.

«Наступний етап – повне забезпечення питною водою мешканців Оболонського району, а також Деснянського і Голосіївського», - заявив мер.

За словами Кличка, програма з «впровадження питної води» у трьох районах столиці розрахована на 2 роки. У подальшому проект пошириться на всі райони Києва.

Кличко підкреслив, що на цей проект з бюджету Києва не було витрачено ні копійки, бо він інвестиційний, а це значить, що тариф на воду не зміниться.

Мер на камери випив склянку води з-під крану, очищеної за новою технологією, і відзначив, що вона нічим не відрізняється від бутильованої.

«Вода без запаху і присмаку. Не відчуваю різниці між бутильваною і цією водою», - зазначив Кличко.

Для довідки. У 2015 році на насосній водопровідній станції «Оболонь-2» відбулася реконструкція вузла знезараження води. Наразі знезараження води відбувається сумішшю оксидантів REDOlyt.

Суть процесу полягає в тому, що розчин харчової солі за допомогою мембранного електролізера розщеплюється і утворюється суміш оксидантів. Оксиданти транспортуються через водний розчин, утворюючи REDOlyt.

«Це безпечний розчин для дезінфекції води: він знищує бактерії, віруси, мікроорганізми та гриби. REDOlyt є безпечною речовиною з високим ефектом знезараження», - наголосили у прес-службі мера.