На Полтавщині журналісти районної газети підписали з керівництвом колективну угоду
03.08.2015 08:00

Первинна профспілкова організація НМПУ в редакції районної газети «Вісті Хорольщини» на Полтавщині підписала з керівництвом колективну угоду.

«Журналіст районного видання – людина залежна у своїй можливості відтворювати події життя району так, як він їх бачить. Проте, довкола є багато людей хотіли б, щоб події висвітлювались з урахуванням їх персональних інтересів. Тому для того, щоб журналісти були захищені, ми спробували прописати правила гри. Йдеться і про порядок підготовки та подання редактору інформації, і про роботу над версткою номера, і про розпорядок робочого дня, і про те, як здійснюється оплата праці, і багато інших питань», – розповів голова Комітету первинної профспілкової організації «Професійна спілка працівників газети «Вісті Хорольщини» Віктор Ємець.

За його словами, ініціатором створення та підписання колективної угоди стала первинна профспілкова організація. Редактор також надав свої бачення і пропозиції до угоди. Колектив обговорив усі пропозиції та додатки й проголосував за колективну угоду. Після цього документ зареєстрували в місцевому управлінні праці.

«Профспілкова організація у нас в газеті була створена лише нещодавно. Після того, як значно пожвавилося суспільне життя в країні, це призвело до активності й у газеті. Журналістський колектив відчув важливість права захисту власних професійних та трудових прав», – наголосив Віктор Ємець.

Незалежна медіа-профспілка України вітає колег із «Вістей Хорольщини» із першим суттєвими здобутками їх профспілкового осередку. Найближчим часом НМПУ планує провести інформаційну кампанію серед журналістських колективів щодо пояснення необхідності підписання колективних угод.