Парцхаладзе не допустить висунення від «Солідарності» жодного екс-регіонала
06.08.2015 08:54

Голова Київської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» та перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе не допустить висунення від партії «Солідарність» жодного кандидата екс-регіонала до Київської обласної ради та місцевих рад Київської області. Про це стало відомо з оточення Льва Парцхаладзе в Київській ОДА, повідомляє інтернет-видання "Kraina".

«Голова обласної партійної організації Лев Парцхаладзе особисто погоджуватиме списки кандидатів до Київської обласної ради і жоден колишній регіонал не зможе потрапити до місцевих рад області шляхом висунення від «Солідарності». Від партії «Солідарність» по округах Київщини будуть висунені громадські активісти, які проводять безпощадну боротьбу з мерами-корупціонерами в усіх без жодного виключення містах Київської області. Позиція керівництва області полягає в тому, щоб викорінити регіоналів Януковича з обласної ради, а на їхнє місце провести людей з ідеальною біографією, які викривають незаконно зароблені статки нинішніх депутатів обласної ради. В результаті такої партійної люстрації, екс-риги можуть згуртуватися навколо «Опозиційного блоку». Ті, які не підуть в «опоблок», будуть засунуті нами до технічного проекту – партії «Наш край», яка «випадково» недобере кілька десятих відсотка голосів для потрапляння до обласної ради. Ця технологія похоронить ригів у єдиному електоральному котлі. Це стосується і мерів великих міст Київщини і знаних регіоналів: мера Борисполя Анатолія Федорчука, міського голови Броварів Ігоря Сапожко, мера Бучі Анатолія Федорука та мера Вишневого Іллі Дікова, які вже приєднуються до політичного кладовища під назвою «Наш край», не розуміючи, що реальні ставки «Солідарність» робить на їхніх опонентів з числа громадських активістів», - повідомив співрозмовник у Київській облдержадміністрації.

Сам Лев Парцхаладзе ніколи не був членом Партії регіонів. Покинувши фракцію Віталія Кличка у Київраді, у 2011 році увійшов до складу фракції «Сильна Україна» Сергія Тигіпка. На той час Сергій Тигіпко був віце-прем’єром в Уряді Миколи Азарова.