Вишиванки та їх популярність у світі
25.09.2015 11:01

Українські традиції, вбрання та мова стають все більш популярними. Або, як про це говорять відомі модельєри – «в тренді». Сьогодні у вишиванці ходять на роботу, на прогулянку містом чи вбираються на свято. Але українське народне вбрання популярне не лише у нас, а й добре відоме у всьому світі!

Вишиванки минулого століття

Етнічні мотиви за кордоном були популярні ще тоді, коли український народ не наважувався носити національне вбрання. Так, у вишитій сорочці був помічений Джонні Депп, а Джим Моррісон, соліст гурту The Doors, свого часу навіть ходив у справжній чоловічій вишиванці. Не можна забути й відому актрису українського походження Мілу Йовович, яка не соромиться свого коріння.
Насправді в цьому немає нічого дивного, адже національне вбрання, адаптоване до сучасних модних тенденцій, завжди популярне. А українська вишиванка – ще й доволі універсальна та зручна.

Джонні Депп та Джим Моррісон

Зростання популярності вишиванок

В різний час вишиванки носили багато відомих особистостей. Так, ще в 2003 році на знімальному майданчику фільму «Вбити Білла» у вишитій сорочці з’явилась Ума Турман. Прикрашені вишивкою вбрання стають все більш популярними – їх носять Холлі Беррі, Кейт Мосс та Енн Хетуей.
Такою популярністю вишиванка завдячує своїй універсальності - її носять до джинсів чи на пляж. А співачка Лана Дель Рей взагалі використовує довгу сорочу в якості плаття. Навіть зірка боксу – Майк Тайсон, не встояв перед красою таких виробів як вишиванки чоловічі. Що вже казати про Кензо, який одягає прикрашену маками сорочку під піджак.

Майк Тайсон у вишиванці

Вишиванки на модних подіумах

До світу великої моди українські етнічні мотиви почали «просочуватись» ще з 2012 року, коли законодавці стилю «Dolce&Gabbana» та «Valentino» додали до своїх суконь вишивані елементи.

Осіння колекція «Dolce&Gabbana» 2012

Після цього літня колекція відомих модельєрів Alberta Ferretti та Isabel Marant просто мусила ввібрати в себе українські етнічні мотиви. Завдяки великій моді вишиванки тепер добре відомі у світі. Цьому посприяв і концерт Мадонни в Києві, до якого був приурочений захід «Вишиванка для Мадонни».
Тож недивно, що в 2014 році в Чикаго дуже добре прийняли показ колекції Оксани Караванської, яка інтерпретувала традиційні візерунки на сучасний лад. Використавши різноманітну техніку, дорогі тканини та цікаві модельні рішення, український дизайнер змогла зробити вишиванку мультинаціональною.
Взагалі, 2014 рік пройшов під егідою знайомства світу з українськими традиціями – Віта Кін також представила свою колекцію вишиванок. Вона поєднала етнічні мотиви зі стилем одягу 70-х років, що дозволило зробити акцент на легкості та розслабленості образів.

Вишиванки у сьогоденні

Україна продовжує фігурувати в новинах іноземного телебачення. Все більше людей далекого зарубіжжя можуть вказати на мапі розташування нашої країни. Саме зростаюча популярність нашої Вітчизни і надихнули модний дім «Valentino» додати до весняно-літньої колекції 2015 й українські етнічні мотиви.
Жакети, плаття та сорочки, прикрашені вишитими орнаментами, від італійського модельєра стали трендом літа 2015 за версією відомого журналу Vogue. Жіночі вишиванки просто мусять буди в гардеробі всіх, хто слідкує за модою!

Весна-літо 2015 від Valentino

Бути в тренді – це просто!

Для тих, хто хоче виглядати модно та стильно, а також пишається своєю країною, український інтернет-магазин Ukrglamour.com.ua пропонує національний та стилізований одяг. Адже не обов’язково купувати розтиражоване вбрання світових модельєрів, щоб залишатись в тренді!