Громадська організація «РУН» та жителі Деснянського району оголошують недовіру т.в.о. голови Деснянського РДА Онуфрійчуку
25.09.2015 13:48

Дізнавшись про війну за 20 мільйонів гривень, яку розпочав цей «діяч» проти дітей-інвалідів, громадська організація «Російськомовні українські націоналісти» та жителі Деснянського району оголошують недовіру т.в.о. голови Деснянської РДА Онуфрійчуку. Про це Новости Украины – From-UA повідомили в організації.

«Вимагаємо у мера міста Віталія Кличка вжити негайних заходів та терміново усунути з посади людину, яка організувала побиття інваліда війни, і замкнула в приміщенні школи жінку-інваліда дитинства та продовжує знущатися над дітьми-інвалідами, засновниками та вчителями школи «Славія». При цьому це єдиний навчальний заклад Києва, пристосований для дітей-колясочників», - підкреслюють активісти.

Захисники дітей-інвалідів зазначають, що були грубо порушені українські та міжнародні закони, «цинічно використовуються інші інваліди для роздмухування неіснуючого конфлікту за приміщення». «Причина проста – ці «діячі» вже зуміли виділити на дану будівлю 20 мільйонів гривень, нібито на її ремонт та перетворення на дитячий садок. Враховуючи, що всі 17 років засновник школи, Конгрес українських інвалідів, вкладав власні та меценатські кошти, школа знаходиться в доброму стані. Тож, погодьтесь, ідея геніальна – взяти доглянуте приміщення, вкласти в нього копійки і у власну кишеню покласти майже всі 20 мільйонів. Цю аферу було розкрито, тому Онуфрійчук вдався до іншого методу – пообіцяв «обраним» батькам дітей-інвалідів, яким виділив невелике приміщення під реабілітацію, дати і тут кімнату. Причина такої «щедрості» у тому, щоб таким чином пересварити інвалідів між собою та приховати реальні причини війни проти закладу – отримання 20 мільйонів гривень», - впевнені жителі Деснянського району столиці.

Тим часом ще до призначення одіозного чиновника жителі Деснянського району на чолі з громадською активісткою Валентиною Федоровською звернулися з проханням до керівництва КМДА недопустити призначення Онуфрійчука на посаду голови Деснянської РДА. «Подейкують, що саме через корупційні схеми одіозного чиновника свого часу було виключеного з партії «Батьківщина». Після чого доблесний діяч побував у всіх партійних списках, в залежності від кон’юнктури», - говорять активісти.

«Шокує ще один факт: 15 вересня 2014 року Онуфрійчука призначили т.в.о. Деснянської РДА, за сумісництвом він і депутат Київради, проте, ст.7 і 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» чітко вказують, що депутат міськради взагалі не має права займатися іншою діяльністю, окрім викладацької і наукової. Виходить профанація: в Київраді він затверджує рішення і в Деснянській РДА сам же їх і виконує. Саме завдяки цим порушенням і було «вибито» з бюджету 20 мільйонів гривень.

Звертаємось до всіх, кому відомі й інші правопорушення одіозного Онуфрійчука, звернутися до ГО «РУН», аби оприлюднити ці факти та запобігти реалізації всіх можливих схем», - закликають батьки дітей-інвалідів.

Тел.: 044 355 01 02

[email protected]