На Житомирщині в Радомишлі керівник лісгоспу масово вирізає ліс
28.09.2015 14:27

У Житомирській області в місті Радомишль лісомисливське господарство, покликане примножувати ліси регіону, масово вирізає ліс, серед іншого зовсім молоді дерева. Керує, зокрема, злочинними діями – керівник Радомишльського лісгоспу Іван Васильович Дмитренко. Винищення лісу відбувається у великих масштабах, за добре відпрацьованими схемами. Дійшло до того, що ліс починають різати попід хатами людей, повідомляє УК.

Проблема незаконної вирубки лісів стоїть сьогодні як ніколи гостро. Особливо критичною є ситуація в Житомирській області в Радомишлі. Тут щодня масово вирубуються тисячі дерев під керівництвом власне директора Радомишльського лісгоспу Івана Васильовича Дмитренка. За словами екологів, за останні роки скорочуються площі передусім молодих лісів, адже з молодняка роблять будинки в зруб і на ринку такий матеріал з молодих дерев коштує великі гроші.

Як стало відомо журналістам, винищення лісу відбувається у великих масштабах, за добре відпрацьованими схемами. Заробляє на таких незаконних діях передусім новопризначений очільник лісгоспу Іван Дмитренко. Цього «горе-директора» було призначено на цю посаду зовсім недавно, і очевидно, першим ділом Іван Дмитренко вирішив не боротися з проблемами регіону, а швидко «набити карман». Не зупиняє його ні совість, ні численні скарги мешканців та журналістів. Так, за коротких термін своєї роботи він не раз був помічений у злочинних діях. Вирубка лісів буквально «дійшла» до будинків жителів Радомишльщини, що надзвичайно турбує громаду.

Б’ють на сполох і екологи регіону, адже якщо найближчим часом не буде вжито дієвих заходів щодо незаконних дій Івана Дмитренка, ліси Радомишльщини можуть опинитися під загрозою.