Цинізм зашкалює: олігарх Атрошенко використовує дітей заради політичного піару
22.10.2015 16:33

Олігарх Владислав Атрошенко, який претендує на посаду мера Чернігова, використовує дітей заради політичного піару, повідомляє Еліта країни.

Зокрема, мова йде про захід «Чернігів the best», організатором якого є саме він. Олігарх заявляє, що міська влада нібито перешкоджає йому проводити конкурс творчої молоді 23 жовтня. При цьому він наполягає, щоб захід проходив на головній площі міста саме цього дня.

Причина в тому, що це останній день перед виборами, коли можна агітувати. 24 жовтня настає «день тиші», коли будь-яка політична агітація заборонена. «Чому Атрошенко хоче провести концерт творчої молоді саме 23 жовтня? Тому що агітація 24-го заборонена законом. А після виборів йому цей конкурс уже не потрібний. Справжня його мета — не турбота про творчу молодь, а самопіар на дітях. Використовувати дітей, їхні сім’ї, творчих керівників заради особистої політичної вигоди — за межею моралі! Це цинізм. Олігарх весь час обіцяє «повернути Чернігову амбіції». Після таких його витівок уже й не знаєш, як саме це сприймати. Як погрозу? Амбіції в нього явно не зовсім здорові», — заявив кадровий військовий Максим Пилипенко.

Більше того, олігарх через свої «кишенькові» ЗМІ звинувачує чинну владу в неповазі до дітей. «Атрошенко вирішив двох зайців одним пострілом убити: і дітей використати заради самопіару, і мера брудом облити. Олександр Соколов балотується на посаду мера від партії «Наш край». Цього дня він жодних заходів на площі не планує. Свій захід хоче провести також кандидат Сергій Куценко, який до партії «Наш край» жодного відношення не має. Кандидат Атрошенко подав заявку пізніше, ніж кандидат Куценко. Це проблема двох суб'єктів виборчого права. До чого тут міськрада? Адже кандидати повинні тільки повідомити мерію», — сказав Максим Пилипенко.

У брудну передвиборну боротьбу втягують і творчих людей, яких політик використовує, нацьковуючи на міськраду. Лунають заклики прийти на концерт і провести мера на пенсію. «То це конкурс творчої молоді чи все-таки передвиборна боротьба з єдиним сильним конкурентом? Причому страх олігарха програти настільки великий, що він готовий на все. Діти — це святе, але тільки не для таких «атрошенок». Занадто багато вже вкладено в ці вибори, і саме чернігівцям загрожує перспектива відпрацьовувати всі витрати олігарха», — обурився кадровий військовий.

До того ж у своїх замовних сюжетах олігарх спеціально не згадує, що на цей захід везе групу «ВІА Гра». «Це тріо зазвичай виступає в дуже відвертому вбранні, м'яко кажучи. Навіщо запрошувати на дитячий конкурс не зовсім одягнених дівиць? Навряд чи, щоб дітей порадувати. Вартість таких вояжів узагалі бентежить. Це десятки тисяч доларів. На такі гроші при бажанні олігарх міг би підтримати чимало творчих колективів Чернігова. Якби хотів. Але хоче він тільки одного — влади, причому за будь-яку ціну», — додав Максим Пилипенко.

Раніше на сторінці групи «Типовий Чернігів» у соціальній мережі ВКонтакте повідомили, що Атрошенко напередодні виборів забронював під себе головну площу міста, використовуючи адмінресурс і прикриваючись ім'ям Президента України. Мета олігарха — сказати «останнє слово» перед виборами, а всіх інших кандидатів від різних партій цієї можливості позбавити. У ці дні свої заходи на площі планували кандидати від партії «УКРОП», «ДемАльянс», «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка та ін.

Чернігівців закликають бути обережними під час концерту, організованого Атрошенком, оскільки не виключені провокації. «Олігарх рветься в крісло мера будь-якими способами.

Не виключено, що під час концерту будуть організовані бійки та провокації. І тільки з однією метою — щоб потім звинуватити в цьому мера Соколова! Кажуть, шукайте, кому вигідно. Вигідно це тільки олігархові. У спровокованих зіткненнях можуть постраждати прості люди. Заради досягнення своїх цілей такі діячі готові принести їх у жертву», — обурився полковник міліції у відставці Анатолій Лобода.

Він додав, що такі, як Атрошенко, за роки перебування в політиці навчилися пристосовуватися до будь-яких ситуацій: «Атрошенко прорвався в політику на хвилі Помаранчевої революції. Потім вирішив, що з Януковичем дружити вигідніше, і навіть золотий батон йому подарував. Став усеїдним хамелеоном. Готовий хоч із Путіним «дружити», аби залишитись при владі, піаритись на дітях заради перемоги на виборах.

Політична продажність, корупційні скандали, рейдерські захоплення — така репутація олігарха сьогодні. Чого чекати Чернігову від цього діяча завтра? Стрільби та кримінальних розборок «за понятіями»?»