На чому треба зосередити увагу при заказі нових вікон
30.10.2015 11:39

При виборі та встановленні нових вікон зі склопакетів, не можна керуватися тільки своїми бажаннями і можливостями. До цього питання треба підійти з точки зору доцільності, тих кліматичних умов, де пластикові вікна будуть захищати ваше житло від зовнішнього впливу. Розглядати треба всі аспекти, матеріал - дерево, алюміній, ПВХ, якість виготовлення, герметичність, придатність кожної марки для особливих умов клімату. При заказі, перевагу слід надати перевіреній великій компанії з сертифікованою продукцією. Наприклад, якщо вам треба заказати вікна у місті Львів, то одним з найкращих варіантів для вибору може бути компанія "Фабрика Вікон", яка зарекомендувала себе серйозним гравцем ринку.

Законодавчими органами встановлена ​​своєрідна шкала, за якою можна визначити технічні характеристики вікон. Проти холоду, самі найкращі марки від А1 до А4, проти вологості - від Е1 до Е7, проти вітру - від V1 до V4. В залежності, який клімат переважає в тій місцевості де ви проживаєте, ця інформація доможе простіше зробити вибір на користь тієї або іншої марки. Цифри говорять лише про якість, чим вони вищі, тим вище і якість і довговічність обраних вікон. Після того як ви дізналися, яка марка краще підходить вам, далі можна визначитися з вибором - подвійні або потрійні склопакети?

Тут теж існує своя класифікація і відповідає вона коефіцієнту теплової ізоляції UW. Найнижчий коефіцієнт теплової ізоляції мають вікна ПВХ, а найвищий - змішані вікна, з дерева та алюмінію. Ось чому, такі вікна за вартістю дорожче, вони об'єднують в собі високу якість, теплові та естетичні властивості деревини з простотою при обслуговуванні виробів з алюмінію. Що стосується безпосередньо скла, то цей матеріал не є ефективним для утримування тепла, з цієї причини довелося додати третє скло, щоб збільшити теплоізоляційні властивості вікон в особливо холодних регіонах.

Подвоєння скління забезпечить кращу тепло і звукоізоляцію, але в той же час збільшується і простір між ними, заповнене інертним газом, таким як аргон. У такому випадку коефіцієнт UW, стає більш ефективним. Таким чином, якщо ви живете на півночі, то з потрійними склопакетами вам будуть не страшні місцеві морози, а якщо ви живете в теплому регіоні, то достатньо буде і подвійних.

Якщо, будинок знаходиться в горах, де клімат, також часто змінюється і температура різко падає, то можливо краще також буде розглянути варіант з потрійними склопакетами. У місцевості, яка продувається всіма вітрами, підходящої буде марка, що починається з позначення - V1. Можливо, ціна на сучасні вікна, не завжди по кишені покупцеві, але з різноманітних варіантів, завжди можна зробити прийнятний вибір, знаючи, про термін експлуатації пластикових вікон досягає 30 років, а значить, ця покупка позбавить вас від багатьох проблем на найближчі роки.